• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Добірка новин Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 20 червня 2021 року о 16:05

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 15 червня Ірина Волощук, головний спеціаліст Міжрегіонального управління, провела онлайн-навчання «Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання», в рамках програми підвищення кваліфікації для державних службовців, які вперше призначені на посади державної служби категорії «Б» та «В». Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо реформування системи оплати праці та щодо Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, затверджених наказом НАДС від 18.12.2020 №246-20. Також, зверталася увага на останніх змінах в питаннях вступу, проходження та припинення державної служби.
  • 17 червня Костянтин Герасимюк, керівник Міжрегіонального управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях, взяв участь у засіданні «круглого» столу з нагоди 25-ї річниці Конституції України і 30-ї річниці незалежності України «Інформаційне, правове та управлінське забезпечення інноваційного розвитку регіону». З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися Наталія Лазаренко, ректор Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Андрій Заболотний, заступник голови НАДС, Володимир Пилипчук , директор Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України». Учасниками обговорено проблеми правового забезпечення новітніх суспільних відносин в умовах інформаційного суспільства та цифрової трансформації, електронного управління та електронної демократії на територіальному рівні, забезпечення кібернетичної безпеки та боротьби з кіберзлочинністю, правового забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування в контексті децентралізації державної влади, інноваційного розвитку територіальних громад як основи конкурентоздатності регіону, кадрового забезпечення та підготовки фахівців для системи публічного управління регіону.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській і Рівненській областях

  • 15 червня начальником Міжрегіонального управління  Олегом Лавренчуком та головним спеціалістом цього ж управління Анною Маловою у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках програми підвищення кваліфікації «Формування і розвиток професійних компетентностей державних службовців» із державними службовцями органів державного казначейства Волинської області. Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, захист права на державну службу – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 15 червня Управлінням проведено навчання для державних службовців Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області щодо присвоєння чергового рангу, встановлення надбавки за вислугу років, надання щорічної та додаткової відпусток державним службовцям, які проходять військову службу у ЗСУ за контрактом.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань Запорізькому обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки щодо припинення контракту державного службовця; виконкому Бердянської міської ради Запорізької області щодо зарахування до стажу служби в органах місцевого самоврядування окремих періодів роботи; Центральному апеляційному господарському суду щодо окремих питань державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 17 червня проведено методично-консультативний захід для спеціалістів з питань персоналу структурних підрозділів Донецької ОДА. Під час заходу обговорено питання щодо: моніторингу, виконання та перегляду індивідуальної програми професійного розвитку; організації підвищення кваліфікації держслужбовців тощо. Крім того, розглянуті питання щодо стажування громадян з числа молоді які не перебувають на посадах державної служби, а також зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, внесені наказом НАДС від 28 квітня 2021 року № 72-21.

 Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 16 червня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались порядку присвоєння рангів державним службовцям, обчислення стажу державної служби, продовження строку перебування на державній службі після досягнення 65-річного віку, процедур звільнення осіб, прийнятих по добору на період дії карантину та багато інших.
  • 17 червня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Мазур та головний спеціаліст  Сергій Краснощок провели семінар для представників сектору управління персоналом Фастівської РДА на тему «Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби». Обговорено питання щодо особливостей проведення конкурсу на посаду державного реєстратора, складання загального рейтингу кандидатів, прийняття рішення про визначення переможця конкурсу та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко взяв участь у тренінгу з медіації «Базові навички діалогових практик у громаді» в рамках проекту ГО «Справа Кольпінга в Україні» «Підтримка та розвиток місцевих громад». Під час тренінгу учасники дізналися про сутність конфлікту, оволоділи знаннями та навичками конструктивного вирішення конфліктів, отримали практичні поради, як відрізняти позиції людини в конфлікті від її справжніх інтересів і потреб, а також навчилися застосовувати діалог у якості основного інструменту розв’язання проблем і прийняття рішень. Це один із серії відповідних заходів проекту, що спрямований на посилення інституційної спроможності місцевого самоврядування та підвищення якості надання послуг в громаді.
  • 14 – 18 червня працівниками Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів державної влади та органів місцевого самоврядування надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам апарату та структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій Львівськоі та Закарпатської областей, Восьмого апеляційного адміністративного суду, Прокуратури Львівської області, Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, Свалявської та Чопської міських рад з питань: застосування дисциплінарних стягнень до державних службовців, отримання державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою, розмежування функцій посадових осіб місцевого самоврядування та службовців в органах місцевого самоврядування, зарахування окремих стажів роботи до стажу в органах місцевого самоврядування, присвоєння рангів державним службовцям.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 15 червня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник надав інтерв’ю в студії Одеського телеканалу «Репортер». В заході була висвітленна тема «Будні державних службовців» та як сьогодні державна служба готує молодих співробітників.
  • 17 червня на базі Херсонського регіонального центру підвищення кваліфікації заступником начальника Міжрегіонального управління Оксаною Янас проведено заняття в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б», «В», для працівників структурних підрозділів Херсонської ОДА за темою: «Ефективне управління персоналом в органах публічної влади: суть, методи, функції». Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо реформуванні системи оплати праці, Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад, затверджених наказом НАДС від 18 грудня 2020 року № 246-20. Окрім того висвітлено питання щодо новацій у системі професійного навчання та підвищення кваліфікації державних службовців.

 Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 17 червня начальник управління Володимир Люлька згідно із затвердженим графіком, провів «Пряму телефонну лінію». Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; обчислення стажу державної служби; порядку здійснення дисциплінарного провадження; особливостей проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби дистанційно; організації професійного навчання державних службовців; зміни до Загальних правил етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування тощо. Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

Міжрегіональне управління НАДС у Сумській та Харківській областях

  • 14 червня заступником начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для посадових осіб органів місцевого самоврядування  у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації на тему «Правове регулювання служби в органах місцевого самоврядування: актуальний стан та перспективи».
  • 16 червня в спортивному комплексі СумДУ завершились змагання Всеукраїнської спартакіада серед збірних команд державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Сумської області присвячені Дню державної служби, який відзначається 23 червня 2021 року. Учасники змагалися з таких видів спорту: настільний теніс, шахи, шашки, волейбол та футзал. За збірну команду державних службовців Сумської ОДА, у змаганнях з футзалу, участь взяв заступник начальника міжрегіонального управління Максим Гаврилюк. У загальнокомандному заліку спартакіади переможцями та призерами стали команди: ІІІ місце – Краснопільська територіальна громада; ІІ місце – Сумська ОДА; І місце – Недригайлівський район.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • Відбувся міжрегіональний онлайн семінар до Дня державної служби в Україні «Концептуальні та організаційні засади розвитку державної служби в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні», організаторами якого стали Чернівецький регіональний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, Міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях і Кафедра політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. В семінарі взяли участь державні службовці, науковці, які працюють в галузі державного управління, представники ЦППК з Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей. З вітальним словом до присутніх звернулась в.о. начальника Міжрегіонального управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Галина Макаревич. Учасники заходу обговорили регіональні та субрегіональні аспекти розвитку публічної служби в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні, а також питання впровадження цифрових технологій на державній службі.
  • 16 червня заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк та головний спеціаліст-юрисконсульт Олеся Нестерюк провели семінар для представників кадрових служб, секретарів Клішковецької, Великокучурівської, Магальської Вікнянської, Петровецької, Тереблеченської, Новодністровської, Герцаївської, Красноільської, Камʼянецької, Селятинської місцевих рад Чернівецької області.  Мова йшла про порядок підготовки, затвердження Посадових інструкцій з урахуванням вимог наказу НАДС від 07.11.2019 № 203-19 «Про затвердження Типових професійно-кваліфікаційних характеристик посадових осіб місцевого самоврядування», а також основні вимоги до оформлення посадових інструкцій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux