• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Головні новини Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 02 серпня 2021 року о 11:21

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 30 липня  головними спеціалістами Міжрегіонального управління з метою підвищення рівня знань працівників з актуальних питань управління персоналом надано методично-консультативну допомогу головному спеціалісту з питань персоналу управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації. Під час надання допомоги опрацьовано питання щодо присвоєння чергових рангів державним службовцям, які займають посади категорій «Б» та «В», зокрема, при переведенні державних службовців на вищі посади в межах категорії за результатами конкурсу. Також обговорено питання щодо підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та при переведенні державних службовців на посади в межах одного органу.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 26 липня  заступник начальника Міжрегіонального управління Ольга Смалій та головний спеціаліст Анна Малова взяли участь в онлайн-консультації з питань проведення іспиту на рівень володіння державною мовою, який організовано Волинський регіональний центр підвищення кваліфікації із працівниками служб управління персоналу органів виконавчої та судової влади Волинської області. Підтвердження рівня володіння державною мовою кандидатами для участі у конкурсі на посади державної служби, державними службовцями при просуванні та переведенні – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Цього тижня Міжрегіональним управлінням згідно із затвердженим графіком, проведена пряма телефонна лінія "Державна служба". Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування; присвоєння  рангів посадових осіб місцевого самоврядування; зміни істотних умов державної служби; необхідності подання копії Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою для участі у конкурсі на посади державної служби; прийняття рішення щодо залишення на державній службі осіб, що досягли 65-річного віку. Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.

Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 27 липня начальником Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання: щодо переведення посадових осіб місцевого самоврядування на нижчі посади; щодо прийняття на період відпустки по догляду за дитиною на вакантну посаду по контракту (строковий трудовий договір); щодо присвоєння чергового рангу державному службовцю у період його відсторонення від посади за рішенням суду.
  • 28 липня Управлінням проведено навчання для державних службовців Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) та Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації щодо порядку підтвердження вільного володіння державною мовою під час проведення конкурсів на посади державної служби та призначення переможців.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 30 липня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко надала методично-консультативну допомогу представнику служби управління персоналом з питань щодо увільнення державного службовця у зв'язку з призовом на військову службу, підтвердження рівня володіння державною мовою та проведення окремих етапів конкурсу на заміщення посад державних службовців.
  •  28 та 29 липня  головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління  взяв участь у роботі фахової атестаційної комісії зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» щодо проведення фахового вступного випробування та співбесіди в Черкаському Національному Університеті імені Богдана Хмельницького.

 Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській обл

26-30 липня 2021 року працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів у органів виконавчої влади Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо порядку призначення за результатами конкурсного відбору; системи моніторингу в державному органі виконання завдань, ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності, використання SMART-критеріїв при формуванні ключових показників.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській обл.

  • 28 липня  заступниця начальника Міжрегіонального управління Оксана Янас провела робочу нараду у форматі онлайн-конференції зі спеціалістами з кадрових питань, служб управління персоналом міських, селищних та сільських рад територіальних громад Херсонської області на тему: «Підтвердження рівня володіння державною мовою». Учасниками заходу стали 37 посадових осіб. Спікер надала відповіді на найпоширеніші запитання з урахуванням роз’яснення Національного агентства України з питань державної служби та Національної комісії зі стандартів державної мови.
  •  26 липня  заступниця начальника Міжрегіонального управління Ольга Кальченко прийняла участь у роботі приймальної комісії Миколаївського Національного аграрного університету на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів за спеціальністю "Публічне управлiння та адміністрування" галузі знань "Публічне управлiння та адміністрування". Кальченко Ольга звернулася до майбутніх слухачів з привітанням і відповідним побажанням подальших успіхів та застосуванням набутих знань і навичок при виконанні посадових обов'язків.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 29 липня начальник управління Володимир Люлька згідно із затвердженим графіком, провів пряму телефонну лінію "Державна служба". Питання, з якими звернулись громадяни стосувались: щодо отримання сертифікату про рівень володіння держаною мовою, відпусток державних службовців та особливостей проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби; Громадянам, що звернулися, надані вичерпні роз’яснення в межах повноважень, передбачених Конституцією та законами України.
  • 30 липня  на базі регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за спеціальною професійною (сертифікатною) програмою для керівників служб управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації , апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій "Актуальні питання управління персоналом у місцевих органах виконавчої влади". Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: " Організація проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців."

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській 

  • 27 липня начальник Міжрегіонального управління Галина Макаревич у складі журі взяла участь у роботі першої Тернопільської обласної учнівської Олімпіади з питань публічного управління, місцевого самоврядування та децентралізації влади, яка відбулась на базі кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ. Учасники олімпіади проходили тестування на знання Конституції України, Закону «Про місцеве самоврядування» та презентували есе з проблем державотворення, місцевого самоврядування, управління соціально-економічним розвитком регіону та громад. Переможці Олімпіади матимуть можливість здобувати освіту в Західноукраїнському національному університеті на першому (бакалаврському) рівні за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування» за кошти обласного бюджету.
  • 29 липня начальник Міжрегіонального управління Галина Макаревич взяла участь у роботі фахової атестаційної комісії з прийому вступних випробувань за освітньою програмою «Державна служба» спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Західноукраїнського національного університету. Абітурієнти складали випробування з основ держави і права, з основ економіки та пройшли співбесіду з питань, що стосуються державного управління. Попередньо вони склали іспит з іноземної мови.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux