• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова НАДС Н. Алюшина обговорила питання лідерства у сфері державного управління з Керівником Проєкту «Generation Ukraine» Батистом Реймондом
опубліковано 30 квітня 2024 року о 11:05

29 квітня Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина зустрілась з Керівником Проєкту «Generation Ukraine», засновником та СЕО «Tusker Club» Батистом Реймондом. Обговорили питання лідерства у сфері державного управління України. Зокрема, трансформацію лідерства під час війни. 

Як зазначила Голова НАДС, в умовах війни та кризи не всі здатні брати на себе відповідальність. Саме в таких умовах проявляється лідерство, в тому числі на публічній службі. Кожен керівник на будь-якому рівні має шанс (і обов’язок) виявляти лідерство. Звісно, допомагає у цьому управлінська зрілість і досвід. Бо у воєнний час відповідальність за країну виведено на найвищий рівень, без права на помилку. Бо ціною можуть бути життя людей. Так само підвищились і очікування громадян щодо своїх лідерів.

«Лідерство публічних службовців як ніколи виразно виявила війна. Саме у ці складні часи бачимо, як деякі працівники органів влади, місцевого самоврядування перетворилися на лідерів суспільної думки не тільки регіонального, а і всеукраїнського масштабу. На наших очах формується нова когорта державних мужів та національних лідерів, народжених війною. Вони виявили мужність, героїзм, вміння стратегічно мислити й оперативно діяти. Особливо це проявляється на рівні місцевого самоврядування. Разом з тим, паралельно війна очищує публічну службу від випадкових людей», - зазначила Наталія Алюшина. 

Окрема увага була приділена питанню доброчесності на публічній службі. За словами Голови #НАДС, з початку повномасштабної війни у суспільстві зріс запит на доброчесну поведінку і нульове толерування корупції. 

«Загострився запит на суспільну справедливість. Люди хочуть бачити у публічних службовців дві ціннісні складові: "добро" і "честь". Тож доброчесність – це норма і вимога часу. Саме таких кандидатів намагаємося залучати на публічну службу», - наголосила Наталія Алюшина.

Голова НАДС також розповіла про навчальні програми підвищення кваліфікації публічних службовців, які реалізує Вища школа публічного управління. Серед них є напрямки формування ефективного лідерства в публічному управлінні, розвиток лідерських компетентностей державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, тощо. 

Крім того, успішно функціонує проєкт «Школа підготовки стратегів» для вищого корпусу державної служби (держслужбовців категорії «А»). Це інноваційна платформа, що об'єднує стратегічно мислячих управлінців – лідерів державного управління України. Проєкт має на меті надання експертної підтримки щодо побудови індивідуальної освітньої траєкторії топменеджменту на публічній службі в напрямку стратегічного планування, відбудови та відновлення держави, а також формування інноваційного лідерства в публічному управлінні. 

Зустріч організована в рамках партнерства Асоціації Професійний Уряд (Олена Чепурна) та їх французьких партнерів Tembo Citizen, які фокусуються на уроках лідерства, яке українці давали у відповідь на повномасштабну війну.

Довідково: Проєкт «Generation Ukraine» очолює Tembo Citizen by Tusker Club - некомерційна організація, яка має на меті переосмислити систему лідерства для більш ефективного та інклюзивного розв'язання суспільних проблем. Для досягнення своєї мети проект Generation Ukraine проводить інтерв’ю з експертами та особами, які приймають рішення, представниками різних лідерських культур (уряд, бізнес, громадянське суспільство, військові, наукові кола) в Україні та за її межами. Крім того, серед аспірантів і молодих спеціалістів в Україні, Франції та Бельгії буде розповсюджено опитування про зміну концепцій лідерства, щоб краще зрозуміти сприйняття характеру та розвитку лідерства. Результати проекту Generation Ukraine обговорять на конференції високого рівня в Парижі 20 червня 2024 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux