• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова НАДС відкрила нову навчальну програму для публічних службовців на тему політики ЄС та територіального розвитку
опубліковано 26 вересня 2023 року о 20:10

26 вересня Голова Національного Агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина відкрила нову навчальну програму для публічних службовців «Політика ЄС та територіальний розвиток». Програма підвищення кваліфікації реалізується Вищою школою публічного управління, що функціонує у складі НАДС, за партнерської підтримки Служби передачі знань Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), проєкту «Інноваційна лабораторія підтримки асоціації Україна-ЄС», Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

«У сучасних умовах отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС та необхідності подальшої інституційної розбудови державного управління органи державної влади і місцевого самоврядування мають посилювати свою спроможність у сфері європейської інтеграції. Для цього важливим є постійне підвищення кваліфікації публічних службовців з питань європейської інтеграції. У зв’язку з цим у 2023 році Вищою школою публічного управління розроблено та планується до реалізації 16 програм за відповідним напрямом. Більшість програм підготовлено у співпраці з міжнародними партнерами», - повідомила Наталія Алюшина.

За словами Голови НАДС, під час навчання будуть представлені новітні підходи у політиках ЄС до стимулювання розвитку територій. При цьому, тренінги спрямовані на передачу досвіду, набутого зацікавленими сторонами у Республіці Хорватія під час застосування різноманітних інструментів ЄС для підтримки розвитку територій. Цей досвід може бути вкрай актуальним для України, оскільки обом країнам довелося зіткнутися із масштабними руйнуваннями житлового фонду, інфраструктури та соціально-економічних зв’язків.

Загальна короткострокова програма підвищення «Політика ЄС та територіальний розвиток» буде тривати три дні в дистанційному форматі та передбачає участь учасників у вебінарах, лекціях-презентаціях, групових розв’язаннях практичних вправ тощо. Програма призначена для публічних службовців, до компетенції яких віднесені питання європейської інтеграції, у тому числі територіального розвитку в контексті європейської інтеграції. Метою програми є підвищення обізнаності учасників та учасниць професійного навчання з питань політики ЄС у стимулюванні територіального розвитку, використання різноманітних механізмів ЄС для підтримки територіального розвитку та комплексного розвитку територій.

З вітальними словами до учасників Програми також звернулись: Сергій Мархай, радник проєкту GIZ Інноваційна лабораторія підтримки асоціації Україна-ЄС, Дубравка Смоліч Влаїч, Керівниця Служби передачі знань, Міністерство закордонних та європейських справ Республіки Хорватія.

Голова НАДС також запросила учасників навчання долучатись ще до серії онлайн тренінгів для тренерів з питань європейської інтеграції, які відбудуться у жовтні-листопаді цього року за підтримки цих же міжнародних партнерів. Цільовою аудиторією будуть і державні службовці, які зможуть стати сертифікованими тренерами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux