• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Інформаційний огляд новин Міжрегіональних управлінь
опубліковано 12 квітня 2021 року о 09:12

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді. 

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 9 квітня проведено онлайн-навчання "Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання" для представників місцевих органів виконавчої влади Хмельницької області в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації/онлайн-навчання, організованої Хмельницьким РЦПК. Учасникам навчання доведено до відома інформацію щодо останніх змін в питаннях проходження державної служби та проаналізовано практичні блоки питань щодо вступу та проходження державної служби.
  • Співробітники Міжрегіонального управління у квітні скористались можливістю пройти навчання на онлайн-курсах, розміщених на платформі «Спільнота практик: сталий розвиток» «Політична освіта публічних службовців в Україні» та «Підвищення ефективності та якості менеджменту у сфері державного управління та місцевого самоврядування шляхом застосування моделі загальної схеми оцінювання (Common Assessment Framework, CAF)».

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 9 квітня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Реалізація законодавства у сфері державної служби» із державними службовцями апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрацій Волинської області. Вступ, просування під час проходження державної служби, оцінювання, зміна істотних умов, припинення державної служби – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 8 квітня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Долгополова зустрілась з головою Краматорської районної державної адміністрації Андрієм Панковим. У ході зустрічі обговорили актуальність кадрових питань у новоствореній райдержадміністрації, обов’язковість дотримання законодавства у сфері державної служби, а також напрями подальшої співпраці. Крім того, проведено методично-консультативний захід для служби управління персоналом Краматорської РДА з питань організації та проведення конкурсів на посади державної служби, зокрема щодо підготовки умов проведення конкурсів, використання кандидатами на посади державної служби результатів попереднього тестування на знання законодавства тощо.
  • 9 квітня начальником Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу відповідальним працівникам Управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації з питань підвищення рівня професійної компетентності державних службовців, складання, перегляду та моніторингу виконання індивідуальної програми професійного розвитку державних службовців, а також відновлення конкурсної процедури вступу на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 7 квітня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія "Державна служба". Питання, що порушувались, стосувались проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердження посадових інструкцій, відсторонення від виконання посадових обов'язків у разі відкриття дисциплінарного провадження, виплати компенсації за додаткову відпустку за вислугу років у разі звільнення та багато інших.
  • 7 квітня проведено навчання на тему: "Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби" для представників Головного управління ДПС у Черкаській області. Під час навчання обговорили: зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; питання оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, призначені за процедурою добору; можливість членів конкурсних комісій брати участь у засіданнях конкурсних комісій дистанційно; порядок проведення співбесіди з метою визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця (переможців) конкурсу дистанційно в режимі відеоконференції тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • Впродовж поточного робочого тижня працівниками Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом Львівської та Закарпатської областей з питань щодо строків попередження державного службовця, призначеного за умовами контракту на період дії карантину, про наступне вивільнення у зв'язку з призначенням на дану посаду переможця конкурсу; дій служби управління персоналом при зміні структури органу, перейменуванні структурного підрозділу; дії керівника державного органу уразі подання членом конкурсної комісії заяви на участь у конкурсі, визначення потреб у підготовці та підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, підстав та порядок відкриття дисциплінарного провадження.
  • 6 квітня працівники Міжрегіонального управління провели практичний онлайн-семінар навчання для служб управління персоналом районних державних адміністрацій Закарпатської області та їх структурних підрозділів на тему «Проведення конкурсу на посади державної служби». В ході заходу служби управління персоналом отримали інформацію щодо підготовки умов проведення конкурсу, перевірки інформації, поданої кандидатами для участі у конкурсі на зайняття посад державної служби, проведення етапів конкурсу: тестування та співбесіди – з урахуванням останніх змін, внесених до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 8 квітня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено робочу зустріч з Директором інституту державного управління ЧДУ ім. П. Могили, доктором наук з державного управління Володимиром Ємельяновим. Під час зустрічі обговорювалися питання подальшої співпраці між Міжрегіональним управлінням та Інститутом державного управління з питання проведення інформаційного заходу "Дня відкритих двірей на державній службі", заходів залучення молоді на державну службу, тощо.
  • 9 квітня Оксана Янас, заступник начальника Міжрегіонального управління, провела тематичну зустріч в онлайн форматі на базі Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України на тему «Професійні компетенції, як механізм управління талантами на державній службі». Запропонована спікером концепція управління талантами відображає сукупність основних елементів, які зумовлюють ефективність залучення, утримання та розвитку талантів на державній службі, керівники та служб управління персоналом у підвищенні професіоналізму державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровогорадській областях 

  • 5 квітня відбулось навчання за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів облдержадміністрації, апаратів та структурних підрозділів райдержадміністрації, які вперше прийняті на державну службу.  Начальник Міжрегіонального управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: «Особливості статусу державного службовця». 
  • 8 квітня відбулося навчання на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Діяльність органів місцевого самоврядування та депутатів рад територіальних громад у нових умовах». Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: «Нормативно-правові засади роботи з персоналом в органах місцевого самоврядування в Україні».

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 5 квітня заступником начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено лекцію для посадових осіб органів місцевого самоврядування у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації на тему: "Електронне урядування та електронний уряд".
  • 5 квітня заступником начальника міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для посадових осіб органів місцевого самоврядування у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації на тему: "Праовове регулювання служби в органах місцевго самоврядування: актуальний стан та перспективи".

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 7 квітня відбулася робоча зустріч в.о. начальника Міжрегіонального управління Галини Макаревич з директором навчально-наукового інституту публічного управління Західноукраїнського національного університету О.Т. Іващуком та деканом факультету економіки та управління Західноукраїнського національного університету В.М. Островерховим щодо створення школи молодого публічного службовця. Цільова аудиторія школи молодого публічного службовця - студенти останніх курсів факультетів економіки та управління, фінансів та обліку та навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.  
  • 8 квітня в.о. начальника Міжрегіонального управління НАДС Галина Макаревич надала методично-консультативну допомогу Управлінню з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації з питання припинення державної служби.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux