• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини міжрегіональних управлінь Нацагентства
опубліковано 01 лютого 2021 року о 08:10

Що нового відбулося в Міжрегіональних управліннях НАДС протягом минулого тижня, пропонуємо ознайомитися в інформаційному огляді. 

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

27 січня начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк долучився до роботи селекторної наради в онлайн-режимі з головами РДА Вінницької області. Обговорено поточні питання реалізації заходів щодо утворення та реорганізації районних  адміністрацій, визначених постановою КМУ від 16 грудня 2020 р. № 1321.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

Заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій проведено методично-консультативні заходи за зверненням представників служб управління персоналом структурних підрозділів Рівненської ОДА з окремих питань пов’язаних з проходженням державної служби. В числі актуальних питань:

  • добір на вакантні посади державної служби шляхом укладання контракту на період дії карантину;
  • зміна істотних умов державної служби для осіб призначених за результатами добору шляхом укладання контракту на період дії карантину;
  • визначення та виконання щомісячних завдань особами, які призначені за результатами добору шляхом укладання контракту на період дії карантину;
  • присвоєння рангів державним службовцям;
  • дисциплінарна відповідальність державних службовців;
  • підвищення кваліфікації державних службовців.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 26 січня т.в.о. начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Надано роз’яснення щодо незаконного звільнення з посади державної служби.
  • 29 січня проведено онлайн-навчання для працівників управління соціального захисту населення Криворізької РДА Дніпропетровської області на тему: «Призначення на посади державної служби у новостворених органах державної влади, що були утворені протягом дії карантину».
  • Надано онлайн-консультацію з актуальних питань посадовим особам Гречаноподівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області щодо нарахування надбавки за вислугу років посадовим особам органів місцевого самоврядування. А також департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємства Запорізької міської ради щодо зарахування до стажу державної служби певного періоду роботи в органах внутрішніх справ.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 26 січня відбулася робоча зустріч заступника начальника Міжрегіонального управління Людмили Долгополової та секретаря Краматорської міської ради Ігоря Сташкевича з питань, пов’язаних з організацією навчання для посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів міської ради.
  • 27 січня відбулася інформаційна нарада заступника начальника Міжрегіонального управління Людмили Долгополової з головою Краматорської районної ради Сергієм Моховиком та керуючої справами Світланою Петрусенко щодо актуальних питань служби в органах місцевого самоврядування, зокрема нюансів переведення державних службовців до органів місцевого самоврядування, присвоєння рангів, підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів районної ради.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 27 січня фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що ставили громадяни та представники державних органів, стосувались проведення реорганізації РДА, звільнення державних службовців, компенсації відпусток при звільненні, процедура проведення добору, присвоєння рангів, зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи тощо. Нагадаємо, пряма телефонна лінія «Державна служба» проводиться в Міжрегіональному управлінні щосереди. Отримати консультацію можна за телефонами: (044) 425-51-51, (0462) 60-33-37, 77-50-11, (0472) 36-85-14.
  • 28 січня  в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела навчання на тему: «Законодавство про службу в органах місцевого самоврядування» для секретарів виконкомів апаратів рад територіальних громад, які навчаються за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації в Чернігівському ЦППК. Розглянуто питання щодо процедури вступу, проходження та звільнення посадових осіб місцевого самоврядування, переведення державних службовців в органи місцевого самоврядування без конкурсного відбору, присвоєння рангів тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • Протягом тижня працівники Міжрегіонального управління надали індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам РДА Закарпатської області та ОТГ з питань застосування законодавства при вивільненні працівників у зв’язку з припиненням місцевих державних адміністрацій, здійснення депутатських повноважень заступником сільського голови та можливості об’єднання посад в Ставненській ОТГ.
  • 27 січня працівники Міжрегіонального управління провели онлайн-семінар навчання для державних службовців, що займають посади державної служби категорії «Б» та «В» служб управління персоналу та керівного складу місцевих державних адміністрацій Закарпатської області на тему «Вступ на державну службу». Висвітлено алгоритм вступу на державну службу шляхом проведення процедури добору на вакантні посади державної служби на період карантину.
  • 28 січня заступник начальника Міжрегіонального управління Микола Трофименко провів пряму телефонну лінію «Державна служба». Порушені питання стосувалися віднесення посад керівників структурних підрозділів сільських рад до відповідних категорій посад в органах місцевого самоврядування, способу призначення на посаду керівника міської ради, порядку проведення конкурсу в ОМС, гарантії трудових прав депутата місцевої ради по закінченні повноважень щодо повернення на попередню роботу, переведення працівників у зв’язку з реорганізацією, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 26 січня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, провела особистий прийом громадян. Розглянуто питання щодо порядку преміювання, установлення надбавки, надання матеріальної допомоги заступнику голови сільської, селищної ради.
  • 27 січня працівниками Міжрегіонального управління проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Питання стосувалися проведення добору на вакантні посади державної служби під час дії карантину, внесення змін до контракту, можливості покладання обов'язків на тимчасово вакантну посаду у період дії карантину, зокрема, щодо дотримання вимог статті 31 ЗУ «Про державну службу», визначення стажу державної служби для надання компенсації за відпустку за стаж державної служби при звільненні у зв′язку з ліквідацією установи.
  • 27 січня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, долучилася до участі у селекторній нараді у форматі онлайн-конференції з головами, службами управління персоналом та представниками юридичних служб апаратів місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів. Обговорено практичні питання реалізації заходів щодо утворення та реорганізації РДА. Зокрема, щодо структури, штатної чисельності новоутворених та реорганізованих адміністрацій, порядку переведення державних службовців до органів місцевого самоврядування та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 25 січня проведено особистий прийом громадян. Громадян, які прийшли на прийом, цікавили питання зарахування окремих періодів служби в ОМС, в правоохоронних органах до стажу державної служби, співвідношення рангів державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, можливість переведення державних службовців в органи місцевого самоврядування, порядок пошуку роботи в органах державної влади через Портал вакансій.
  • 26 січня працівниками Міжрегіонального управління проведено «Пряму телефонну лінію». Серед питань: присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування, проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування, а також державні службовці по питаннях: призначення на вакантні посади державної служби на період дії карантину та переведення державних службовців на посади в органах місцевого самоврядування під час реорганізації районних державних адміністрацій.
  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк взяла участь у семінарі-нараді з питань організації професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування, організованій Чернівецькім РЦПК. Наталія Житарюк зупинилась на питаннях правового та організаційного забезпечення професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування, повідомила про нормативно-правові акти, прийняті НАДС для врегулювання вказаного питання, розповіла про можливості порталу управління знаннями та іншу діяльність НАДС, спрямовану на забезпечення належного рівня професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux