• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 06 вересня 2021 року о 11:13

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях 

Начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк зустрівся 1 вересня у День знань з студентами першого курсу факультету «Права, публічного управління та адміністрування» Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, їх рідними та викладачами. Привітавши майбутніх правників та публічних службовців з Днем знань, Костянтин Герасимюк розповів про сьогодення інституту державної служби в Україні та побажав студентам здоров'я та наснаги в оволодінні новими знаннями та навичками. Також було напрацьовано подальші спільні заходи в рамках Меморандуму про двосторонню співпрацю.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

1 вересня заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій спільно з Рівненським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації проведено навчання в рамках підвищення кваліфікації для державних службовців Територіального управління Державної судової адміністрації України в Рівненській області, а також керівників та заступників керівників апаратів місцевих судів Рівненської області. 

Обговорено питання:

  • конкурс на посади державної служби;
  • оцінювання службової діяльності державних службовців;
  • присвоєння рангів державним службовцям;
  • виконання індивідуальної програми професійного розвитку державного службовця;
  • підвищення кваліфікації державних службовців,
  • адаптація новопризначених державних службовців;
  • правила етичної поведінки державних службовців.

 Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

Заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Долгополова провела інформаційну онлайн-нараду із керуючою справами виконавчого комітету Дружківської міської ради. Під час наради обговорили напрями роботи виконкому у частині кадрового забезпечення. А також розглянули актуальні питання: підтвердження відповідного рівня володіння державною мовою посадовими особами місцевого самоврядування відповідно до Закону № 2704-VIII; професійного навчання посадових осіб місцевого самоврядування; присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування. Крім того обговорили проєкт Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», зокрема ряд новацій, що пропонуються в новій редакції Закону: питання політичної неупередженості, а саме поєднання роботи посадової особи місцевого самоврядування з депутатською діяльністю; питання щодо конкурсної процедури; алгоритм переведення з державної служби в органи місцевого самоврядування і навпаки. А також важливість визначення повноваження керівника служби в органах місцевого самоврядування, передбачених проєктом. 

Міжрегіональне управлінням НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

2 вересня надано методично-консультативну допомогу Головному управлінню Державної казначейської служби у Запорізькій області з питань надання додаткової відпустки за стаж деравної служби та Головному управлінню Національної соціальної сервісної служби у Запорізькій області з питань проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби та порядок проведення процедури очищення влади при призначенні особи на посаду державної служби вперше. Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань виконавчому комітету Приазовської селищної ради Запорізької області; виконавчому комітету Вакулівської сільської ради Софіївського району Дніпропетровської області; Управлінню Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області; Управлінню Державної служби якості освіти у Дніпропетровській області.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві,Київській, Чернігівській та Черкаській областях

3 вересня заступник начальника Міжрегіонального управління Людмила Мазур надала методично - консультативну допомогу представнику служби по роботі з персоналом Фастівської РДА щодо механізму продовження випробувального терміну державному службовцю у випадку його відсутності у період випробування у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, перебуванням у додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або з інших поважних причин, стосовно кількості днів, протягом яких він фактично не виконував посадові обов’язки та на яку продовжується строк випробування.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

Впродовж тижня працівниками Міжрегіонального управління в рамках методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів у органів виконавчої влади Львівської та Закарпатської областей. В ході проведеної роботи здійснено розгляд питань щодо порядку призначення за результатами конкурсного відбору; системи моніторингу в державному органі виконання завдань, ключових показників результативності, ефективності та якості службової діяльності, використання SMART-критеріїв при формуванні ключових показників.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях

31 серпня спільно з Миколаївським регіональним центром підвищення кваліфікації провели другий день семінару для державних службовців категорії "Б" апарату та структурних підрозділів обласної та районних держадміністрацій Миколаївської області. Практичне заняття за темою: "Оцінка службової діяльності державних службовців. Виконання індивідуальної програми та про Порядок нарахування кредитів ЄКТС провела заступниця начальника МУ НАДС в Одеськiй, Миколаївській та Херсонській областях О. Кальченко. Про порядок формування посадових інструкцій розповіла слухачам головний спеціаліст МУ Л.Любинська. Спеціалісти управління відповіли на питання, які виникали у учасників семінару під час зустрічі.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

3 вересня головний спеціаліст Міжрегіонального управління Роман Холодков провів онлайн навчання на тему: «Актуальні питання діяльності державного управління публічної служби» на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Даний захід проводився для державних службовців Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Полтавській області.

Міжрегіональне Управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

31 серпня  працівниками Міжрегіонального управління проведено "Пряму телефонну лінію". До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з таких питань:

  • відкладного права суб’єкта призначення на повторне визначення переможця конкурсу на посаду державної служби;
  • встановлення випробувального терміну державному службовцю;
  • порядок стажування у органах місцевого самоврядування.
  • переведення державного службовця на посаду в орган місцевого самоврядування;
  • встановлення гнучкого режиму робочого часу державному службовцю.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux