• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 19 вересня 2021 року о 19:59

Про найголовніші новини, що відбулися протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС, розповідаємо в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях 

  • В умовах децентралізаційних процесів особливої актуальності набувають питання підвищення професійних компетенцій посадових осіб місцевого самоврядування як суб’єктів органів публічної влади. "Кадрове забезпечення органів місцевого самоврядування", такою була тема онлайн-семінару, який 15 вересня провів Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління на базі Житомирського регіонального ЦПК. Учасниками семінару були окремі міські, селищні та сільські голови, їх заступники, секретарі місцевих рад, старости, керівники структурних підрозділів, працівники кадрових та юридичних служб органів місцевого самоврядування Житомирської області.
  • 16 вересня Ірина Волощук, головний спеціаліст Міжрегіонального управління, провела онлайн тематичну дискусію "Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання", в продовження загальної професійної (сертифікатної) програми підвищення кваліфікації для державних службовців, які займають посади державної служби категорії "Б", "В" на базі Хмельницького РЦПК.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 14 вересня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації "Формування та розвиток професійних та особистісних компетентностей державних службовців" із державними службовцями Державної податкової служби Львівської областей на тему: "Законодавство про державну службу. Проходження державної служби". Під час навчань розглядались питання конкурсної процедури, дисциплінарної відповідальності державних службовців, оцінювання та механізмів захисту права на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 15 вересня проведено онлайн-навчання для державних службовців Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької ОДА щодо застосування Закону України від 25 квітня 2019 року № VІІІ «Про забезпечення функціонування української мови як державної» на державній службі.  А також онлайн-навчання для державних службовців Державної служби якості освіти у Дніпропетровській області щодо порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію та роз’яснення з актуальних питань Східному міжрегіональному головному управлінню Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні щодо підтвердження рівня вільного володіння державною мовою; Департаменту соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області щодо зарахування до стажу державної служби певних періодів роботи.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 16 вересня Міжрегіональним управлінням надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом новоутвореного державного органу - Управління Державної служби якості освіти у Луганській області, з питань проведення конкурсної процедури на зайняття посад державної служби категорії "Б" та "В", тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м.Києві,Київській, Чернігівській та Черкаській областях

  • 14 вересня в.о. начальника Міжрегіонального управління Ірина Галайко провела два семінари для державних службовців категорій "Б" і "В" Головного управління Національної поліції в Чернігівській області. Тематика навчань:  Практичні аспекти Закону України "Про державну службу"; професійний розвиток персоналу публічної служби. Захід проведений у співпраці з Чернігівським центром підвищення кваліфікації.
  • 17 вересня працівниками Міжрегіонального управління проведено семінар з представниками служби управління персоналу Бориспільської РДА з актуальних питань проходження державної служби. Під час семінару були розглянуті питання щодо можливості призначення на посаду державної служби переможця конкурсу, який склав тест на знання державної мови з середнім рівнем володіння державною мовою, переведення державного службовця в межах однієї підкатегорії одного державного органу, порядку оцінювання результатів службової діяльності державних службовців та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 15 вересня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль поспілкувався з першокурсниками кафедри економіки та публічного управління в режимі онлайн. Також в заході взяли участь: директор Комунального закладу "Центр надання соціальних послуг Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області" Наталія Подвірна, завідувач кафедри економіки та публічного управління ЛНУ ім. Івана Франка, д.е.н. Галина Капленко, викладачі кафедри. Під час зустрічі обговорювались питання відмінності між державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування, перспективи професійного розвитку та кар’єрного зростання за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування", які зміни, відбуваються в органах державної влади та місцевого самоврядування, як впливає діджиталізація на діяльність органів влади, як розробляються та впроваджуються у життя соціальні проєкти та багато інших цікавих питань. Студенти також поділилися своїми міркуваннями про обрану спеціальність та Освітні програми.
  • 17 вересня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль провів робочу зустріч з представницею Громадської організації "Центр "Жіночі перспективи" Надією Костіною. Під час зустрічі обговорено можливі шляхи співпраці в сфері державної служби та служби органах місцевого самоврядування, зокрема сприяння в організації підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, залучення громадськості до прийняття рішень, сприяння запровадженню гендерного підходу на державній службі.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях

  • 13 вересня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко на базі Миколаївського Регіонального центру підвищення кваліфікації, дистанційно, в режимі реального часу (за допомогою програмного додатка ZOOM) проведено лекцію на тему: "Законодавство про державну службу: новації та практичне застосування" за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації "Професійна та соціальна адаптація новопризначених державних службовців на публічній службі", за участю державних службовців категорій " Б " і " В", вперше призначених на посади державної служби.
  • Роль керівника під час процедури оцінювання державних службовців головний акцент навчання проведеного 17 вересня заступницею начальника Міжрегіонального управління Оксаною Янас в онлайн режимі з використанням програми ZOOM.Участь у заході на тему: "Визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців" брали спеціаліст з питань управління персоналом та працівники категорії "Б" районних державних адміністрацій Херсонської області Загалом у навчанні брало участь 38 державних службовців п’яти районних державних адміністрацій області.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 15 вересня на базі Полтавського обласного цeнтру пeрeпідготовки та підвищeння кваліфікації працівників органів дeржавної влади, органів місцeвого самоврядування, дeржавних підприємств, установ та організацій в рамках навчання за професійною програмою державних службовців категорій "Б" та "В" апарату та структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які не підвищували кваліфікацію більше 3 років начальник управління Міжрегіонального управління Володимир Люлька провів онлайн навчання на тему: "Законодавство України у сфері державної служби: зміни та практика застосування в державних органах". На даному заході були розкриті питання у частині проведення конкурсів на посади державної служби, новації системи професійного навчання державних службовців та дисциплінарні провадження щодо державних службовців.
  • 17 вересня відбулося навчання за спеціальною короткостроковою програмою для викладачів та тренерів центру на тему : "Інноваційні форми і методи та психологічні особливості навчання дорослих". Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч, відповідно актуальної інформацї щодо новацій у питаннях навчання, підвищення кваліфікації, щорічного оцінювання та професійних вимог до державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Міжрегіональне Управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 14 вересня працівниками Міжрегіонального управління проведено "Пряму телефонну лінію". До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань щодо необхідності Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою при переведені державного службовця на рівнозначну посаду; зарахування до стажу державної служби окремих періодів роботи; формування кадрового резерву в органі місцевого самоврядування; надання щорічної додаткової оплачуваної відпустки за стаж державної служби; порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад.
  • 17 вересня заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк та головний спеціаліст-юрисконсульт Олеся Нестерюк провели онлайн - семінар для представників кадрових служб Заставнівської, Новоселицької, Берегометської, Юрківецької, Сокирянської, Горішньошеровецької, Лівинецької, Петровецької місцевих рад Чернівецької області. Олеся Нестерюк розповіла про порядок проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування. Зокрема, щодо формування складу атестаційної комісії, які посадові особи органів місцевого самоврядування підлягають атестації, а які не підлягають, повноваження атестаційної комісії, про порядок оскарження тощо.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux