• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Новини територіальних управлінь Агентства
опубліковано 25 січня 2021 року о 10:28

З новинами Міжрегіональних управлінь НАДС, пропонуємо ознайомитися в щотижневому огляді.


Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 21 січня Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління, взяв участь у консультації, організованій Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування для надання методичної і практичної допомоги з питань реорганізації органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою країни. Цільова аудиторія -  керівники і фахівці новостворених районних рад та ОТГ Вінниччини. Надано  роз’яснення щодо шляхів прийняття на службу в органи місцевого самоврядування; прийняття присяги особами, які вперше обрані на посади; граничного віку перебування на службі в органах місцевого самоврядування; присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування у разі переходу з державної служби тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 21 січня начальником Міжрегіонального управління Олегом Лавренчуком у співпраці з Волинським регіональним центром підвищення кваліфікації проведено семінар в рамках загальної професійної програми із державними службовцями категорії «В» місцевих органів виконавчої влади регіону, вперше призначеними на посаду державної служби на тему: «Законодавство про державну службу. Проходження державної служби».
  • Заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій проведено методично-консультативний захід за зверненням представників служб управління персоналом структурних підрозділів Рівненської ОДА з окремих питань пов’язаних з проходженням державної служби. Обговорено питання: добору на вакантні посади державної служби шляхом укладання контракту на період дії карантину; зміни істотних умов державної служби для осіб призначених за результатами добору шляхом укладання контракту на період дії карантину; визначення та виконання щомісячних завдань особами, які призначені за результатами добору шляхом укладання контракту на період дії карантину.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 18 січня Міжрегіональним управлінням проведено онлайн-навчання з державними службовцями кадрової служби Державної екологічної інспекції Південного округу (по Запорізькій області) на тему: «Розроблення та затвердження посадових інструкцій».
  • 19 січня тимчасово виконуючою обов’язки начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо виплати премії за результатами щорічного оцінювання службової діяльності, присутності представника служби управління персоналу на співбесіді з особами, які виявили бажання взяти участь у доборі, яку проводить уповноважена особа та у якій формі служба управління персоналу повинна інформувати особу, яка виявила бажання взяти участь у доборі, про неправильно заповнене резюме.
  • Надано онлайн-консультацію з актуальних питань Східному офісу Держаудитслужби щодо розпорядчого документу, яким затверджуються завдання визначені особі, що призначена за контрактом на період дії карантину, Управлінню соціального захисту населення Василівської РДА Запорізької області щодо переведення на посаду без проведення конкурсної процедури.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 20 січня заступницею начальника Міжрегіонального  управління Ольгою Кальченко проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Питання стосувалися повноважень комісії з реорганізації, попередження та звільнення державних службовців у разі ліквідації органу державної влади, працевлаштування окремих категорій державних службовців, алгоритм призначення на посади державної служби шляхом укладання контракту, зміст контракту, визначення завдань із ключовими показниками ефективності, результативності та якості, строк дії контракту, строки оголошення конкурсу після відміни дії карантину, тощо.
  • 20 січня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів виконавчої влади надала методично-консультативну допомогу Державній екологічній інспекції у Херсонській області. Обговорювались питання щодо ліквідації державного органу, зокрема стовно звільнення, переведення державних службовців, передачі особових справ державних службовців до новоствореного органу, оформлення кадрових документів та дотримання соціальних гарантій працівників тощо.
  • 22 січня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, провела пряму телефонну лінію «Державна служба». Питання в переважній більшості стосувалися таких тем: віднесення посад реєстратора та адміністратора сільської ради до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування, звільнення за переведенням керівника фінансового відділу (юридична особа), переведення працівників, стосовно форми розпорядчого документа, записів до трудових книжок тощо. Разом з тим державні службовці порушували питання щодо проведення добору у новоствореному органі, про призначення на посади в період реорганізації шляхом переведення з іншого органу та ін.
  • 22 січня Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів державної влади та органів місцевого самоврядування надала методично-консультативну допомогу Зеленопідській ОТГ Каховського району з питання щодо обрахування стажу для встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам цього органу. Крім того, надано методично-консультативну допомогу службі у справах дітей Генічеської РДА стовно алгоритму дій під час створення кабінету на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровоградській областях 

  • 19 січня відбулася робоча зустріч начальника Міжрегіонального управління Володимира Люльки та проректора з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету Олександра Левченка на якій підведені підсумки спільної роботи управління та навчального закладу у 2020 році та визначено пріоритети співпраці на 2021 рік. Учасники зустрічі дійшли спільної думки щодо активізації роботи в частині використання науково-технічного потенціалу університету для підвищення професійної компетенції державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Кіровоградської області.
  •  20 січня відбулося засідання навчально-методичної ради Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. До участі долучився Артем ТІМОЩУК, заступник начальника Міжрегіонального управління. Заслухано та обговорено нові нормативно-правові акти у галузі післядипломної освіти; потреби у підвищенні кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників підприємств, установ і організацій; механізми подальшої співпраці Центру, Полтавської Асоціації органів місцевого самоврядування, органів публічної влади, вищих навчальних закладів, громадських організацій.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях   

  • 18 січня  в.о. начальника Міжрегіонального управління  Галина Макаревич, згідно із затвердженим графіком прийому громадян, з урахуванням протиепідемічних заходів, провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з питання проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування та начальник відділу управління персоналом Тернопільської обласної державної адміністрації з питання процедури вивільнення державних службовців районних державних адміністрації у зв’язку з їх припиненням.
  • 19 січня проведено "Пряму телефонну лінію". Державні службовці, які звернулися на пряму телефонну лінію, ставили питання щодо повноважень комісії з реорганізації райдержадміністрацій, проведення добору у новостворених органах державної влади, що були утворені протягом дії карантину, установленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 тощо.
  • Протягом тижня надано методично-консультативну допомогу працівникам Івано-Франківської ОДА з питань організації роботи державних службовців за межами адміністративної будівлі державного органу. А також щодо організації навчання та підвищення кваліфікації державних службовців у 2021 році;  змін до Закону України «Про державну службу».  
  • Питання організації роботи державних службовців за межами адміністративної будівлі державного органу та встановлення для них гнучкого режиму робочого часу стали темою обговорення на онлайн-семінарі, проведеному 21 січня працівниками Міжрегіонального для представників служб управління персоналом та юридичних служб Кіцманської та Заставнівської РДА та державних службовців Сторожинецької РДА і Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux