• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин Міжрегіональних управлінь Агентства
опубліковано 01 березня 2021 року о 12:25

Пропонуємо добірку новин про діяльність Міжрегіональних управлінь НАДС. 

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 25 лютого відбулася онлайн зустріч працівників Міжрегіонального управління з майбутніми випускниками Хорошівського ліцею №2 Житомирської області на тему «Кар'єрні можливості молоді для служіння громаді та державі». Учасники мали змогу більше дізнатися про кар’єрні можливості на державній службі та яких саме фахівців потребують державні органи, як шукати роботу у державних органах через Єдиний портал вакансій державної служби, особливості конкурсної процедури в органах державної влади та місцевого самоврядування.
  • З метою залучення студентської молоді до державної служби та підвищення престижу роботи держслужбовця, 26 лютого проведено інформаційну онлайн зустріч з студентами спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.  Захід відбувся в рамках проведення всеукраїнської інформаційної кампанії «День відкритих дверей на державній службі» за участі Зоряни Бурик, доктора наук з державного управління, професора кафедри управління та бізнес-адміністрування ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Костянтина Герасимюка, кандидата наук з державного управління, доцента, начальника Міжрегіонального управління, Володимира Бражевського, заступника начальника Міжрегіонального управління та ін. 

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • Заступником начальника Міжрегіонального управління Ольгою Смалій в співпраці з Рівненським обласним ЦППК проведено навчання в рамках підвищення кваліфікації державних службовців місцевих органів виконавчої влади за спеціальною короткостроковою програмою «Ефективне вирішення завдань державних службовців», в якому взяли участь  державні службовці органів виконавчої влади Рівненської області. Обговорено питання «повернення» конкурсного відбору на посади державної служби, дисциплінарної відповідальності, присвоєння рангів державним службовцям, реформування системи оплати праці державних службовців та ін.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Цього тижня Міжрегіональним управлінням згідно із затвердженим графіком проведено «Пряму телефонну лінію». В числі найактуальніших питань - переведення державних службовців до органів місцевого самоврядування та особливості присвоєння їм рангів посадових осіб місцевого самоврядування; надання працівникам військово-цивільних адміністрацій населених пунктів, які здійснюють посадові обов’язки, безпосередньо пов’язані з виконанням цими військово-цивільними адміністраціями повноважень органів місцевого самоврядування, статусу посадових осіб місцевого самоврядування, на яких поширюється дія Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», відновлення конкурсної процедури на посади державної служби, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 24 лютого фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання стосувались заповнення посадових інструкцій, порядку дій при поновленні конкурсів, призначення в органи місцевого самоврядування, попередження про майбутнє звільнення, обчислення стажу державної служби, порядку звільнення осіб, які призначені по добору, підстав припинення контракту та інші. Додамо, що така телефонна лінія проводиться в Міжрегіональному управлінні щосереди.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 25 лютого начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Микола Трофименко провели прямі телефонні лінії «Державна служба». Порушені питання стосувалися зарахування періодів роботи в МВС до стажу державної служби, порядку надання відпусток без збереження заробітної плати, порядку звільнення з посади державного службовця у зв’язку з реорганізацією департаменту обласної державної адміністрації, щодо внесення відомостей до трудової книжки про продовження терміну випробування та ін.
  • 26 лютого працівники Міжрегіонального управління провели онлайн-семінар навчання для служб управління персоналом місцевих рад Закарпатської області на тему «Актуальні питання підвищення рівня професійної компетентності публічних службовців».  Детально зупинилися на основних принципах системи професійного навчання публічних службовців, вимогах Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад щодо аналізу та визначення потреб у професійному навчанні, обліку службами управління персоналу обсягу здобутих публічними службовцями знань.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 23 лютого заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено особистий прийом громадян з питань застосування норм законодавства про державну службу. До управління звернулися державні службовці ТО ЦОВВ Миколаївської області, зокрема, спеціалісти служб управління персоналом екологічної інспекції, Держпродспоживслужби. Питання стосувалися поновлення конкурсів та участі у конкурсних процедурах на зайняття вакантних посад державної служби особами, які були призначені на посади державної служби за контрактом під час дії карантинних обмежень й порядку проведення дисциплінарних проваджень, тощо.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 23 лютого заступником начальника міжрегіонального управління НАДС у Харківській та Сумській областях Максимом Гаврилюком проведено тематичну зустріч для державних службовців апарату та структурних підрозділів Сумської ОДА у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації «Підвищення кваліфікації державних службовців». Тема зустрічі: «Проходження державної служби: існуючі процедури та особливості правового регулювання». Дистанційне навчання організовано та проведено спільно з Сумським центром післядипломної освіти.
  • 25 лютого заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо порядку присвоєння рангу державному службовцю при поверненні на державну службу, за наявності рангу присвоєного згідно з Законом України «Про державну службу», процедури переведення державних службовців з ліквідованих територіальних органів Державної казначейської служби України до виконавчих органів ОТГ.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 22 лютого в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич провела особистий прийом громадян. Громадяни звернулися за консультаціями з питань  призначення на посади державної служби шляхом укладання контракту, присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування,  граничного віку перебування на службі в ОМС.
  • В.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич 23 лютого надала методично-консультативну допомогу кадровій службі Білецької ОТГ з окремих питань пов’язаних з проходження служби в органах місцевого самоврядування.
  • Працівники Міжрегіонального управління провели семінар для представників кадрових служб органів місцевого самоврядування окремих територіальних громад Чернівецької області. Учасникам заходу надано методрекомендації щодо складання посадових інструкцій. Обговорювались також питання, що виникають під час складання цього первинного кадрового документу.
  • 24 лютого в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для керуючих справами (їх заступників), начальників та спеціалістів організаційних відділів органів місцевого самоврядування на базі Тернопільського РЦППК проведено лекцію на тему: «Професійний розвиток персоналу публічної служби: компетентнісний підхід. Проходження служби в органах місцевого самоврядування».
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux