• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин про діяльність Міжрегіональних управлінь
опубліковано 15 лютого 2021 року о 11:44

Пропонуємо добірку актуальних новин про діяльність Міжрегіональних управлінь НАДС.  

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 8 лютого начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк в рамках спеціальної програми підвищення кваліфікації для начальників відділів структурних підрозділів ОДА, РДА, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, установ та організацій для державних службовців категорій «Б» та «В» на базі Вінницького РЦПК  прочитав лекції «Впровадження законодавства про державну службу як ключовий елемент адміністративної реформи. Концептуальні засади проходження державної служби в умовах децентралізації», «Дисциплінарні стягнення та порядок їх застосування» та «Доброчесність публічної служби».
  • 08 лютого працівниками  Міжрегіонального управління в рамках професійної  програми підвищення кваліфікації для державних службовців категорій «Б» та «В» на базі Житомирського РЦПК проведено семінарське заняття «Особливості проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Обговорено питання щодо основних етапів визначення результатів оцінювання службової діяльності державних службовців; планування й організації процесу визначення/перегляду завдань і ключових показників результативності, ефективності;  підготовки, моніторингу та внесення змін до індивідуальної програми професійного розвитку; використання Порталу управління знаннями.
  • 10 лютого начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасимюк взяв участь у роботі експертної групи для проведення акредитаційної експертизи у дистанційному режимі за спеціальністю «281 Публічне управління та адміністрування» освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» у Вінницькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 10 лютого за участі представників Міжрегіонального управління та апарату НАДС розпочато навчання керівників та спеціалістів служб персоналу органів виконавчої влади регіону за загальною короткостроковою программою «Управління людськими ресурсами». На першому занятті мова йшла про правові засади управління людськими ресурсами на державній службі та особливості професійного розвитку державних службовців у контексті сучасних викликів та реформ.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 08 лютого проведено навчання для державних службовців кадрової служби Департаменту фінансів Запорізької ОДА на тему: «Складання та моніторинг виконання індивідуальної програми підвищення рівня професійної компетентності державного службовця».
  • 09 лютого т.в.о. начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо переведення державних службовців на рівнозначні або нижчі посади до РДА, до якої приєднуються РДА ліквідованих районів; щодо призначення на посади державної служби у новостворених органах, що були утворені протягом дії карантину; щодо застосування подвійних посад в органах місцевого самоврядування.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію з актуальних питань Департаменту захисту довкілля Запорізької ОДА щодо призначення на посади державної служби на період дії карантину, Виконкому Вільногірської міської ради Дніпропетровської області щодо встановлення та виплати надбавки в органах місцевого самоврядування, Виконкому Мирівської сільської ради Томаківського району Дніпропетровської області щодо присвоєння рангу посадовим особам місцевого самоврядування, яким раніше присвоєно ранг державного службовця, Мелітопольській РДА Запорізької області щодо змін істотних умов оплати праці особи прийнятої за контрактом на період дії карантину.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Начальником Міжрегіонального управління Наталією Щербіною та заступником начальника Людмилою Долгополовою проведено особистий прийом громадян. Найпоширеніші питання, з якими зверталися громадяни, стосувалися звільнення державних службовців у зв’язку з реорганізацією РДА, нюансів переведення держслужбовців до органів місцевого самоврядування, а також однієї з найактуальніших тем сьогодення щодо відновлення конкурсної процедури на посади державної служби. Громадянам, що звернулися на особистий прийом, надано вичерпні роз’яснення з урахуванням чинних норм законодавства про державну службу.
  • 12 лютого проведено методично-консультативний захід для спеціалістів з питань персоналу Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА з питань, пов’язаних з проходженням державної служби. Зокрема,  розглянуто питання обрахування стажу державної служби; підвищенні кваліфікації держслужбовців. Крім того, обговорено питання щодо стажування громадян з числа молоді які не перебувають на посадах державної служби; поновлення конкурсів на державну службу.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 08 лютого в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися державні екзамени та захисти магістерських робіт слухачів очної та заочної форм навчання спеціальності 281 “Публічне управління та адміністрування”. Головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Шваля Костянтин взяв участь у засіданні державної екзаменаційної комісії.
  • 10 лютого відбулася пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання стосувались порядку звільнення осіб, які призначені по добору, визначення завдань з ключовими показниками ефективності, результативності та якості новопризначеним працівникам, присвоєння рангів, встановлення випробування, здійснення дисциплінарного провадження, професійного розвитку державних службовців та інші.
  • Фахівцями Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу щодо проведення добору на вакантні посади державної служби на період дії карантину шляхом укладання контракту представнику служби управління персоналом Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА. Крім того обговорено питання щодо поновлення конкурсів відповідно до законопроєкту 4531.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • Міжрегіональне управління активно співпрацює з закладами вищої освіти з питань підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Так, протягом січня- лютого 2021 року Міжрегіональним управління забезпечено проходження навчально-виробничої практики 10 студентів Львівського національного університету ім. Івана Франка. Також Яросалав Коваль провів робочу зустріч з завідувачем кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом ЛНУ ім. І. Франка, д.е.н. Комарницькою Ганною Омелянівною та завідувачем кафедри економіки та публічного управління ЛНУ ім. І. Франка, д.е.н. Капленко Галиною Вікторівною за участю майбутніх магістрів публічного упраління та адміністрування з питань напрацювання пропозицій до вдосконалення освітньо-професійної програми за даною спеціалістю.
  • Фахівцями  Міжрегіонального управління проведено онлайн інструктаж для членів робочих груп управління напередодні проведення заходів контролю, спрямованих на встановлення фактичного стану додержання державними органами у Львівській та Закарпатській областях визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу та попередження виникнення порушень вимог Закону.
  • 12 лютого працівники Міжрегіонального управління провели онлайн семінар-навчання для державних службовців, що займають посади державної служби категорії «Б» та «В» служб управління персоналу та керівного складу територіальних органів центральних органів виконавчої влади Закарпатської області на тему «Вступ на державну службу».

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • Упродовж тижня в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, забезпечила надання методично-консультативної допомоги за результатами опрацювання документів службам управління персоналом Новоронцовської, Милівської, Станівславської та Горностаївської ОТГ. 
  • 08 лютого  заступниця начальника Міжрегіонального управління Оксана Янас провела навчання для спеціалістів структурних підрозділів Херсонської ОДА, відповідальних за роботу щодо запобігання та виявлення корупції в органах державної влади, який проходив на базі Херсонського РЦПК в межах підвищення кваліфікації за короткостроковою програмою. Спікер ознайомила учасників з нормами законодавства стосовно дисциплінарної відповідальності державних службовців за порушення законодавства про державну службу, припинення державної служби у разі втрати права на таку службу тощо.
  • 10 лютого проведено пряму телефонну лінію «Державна служба».  Питання стосувалися проведення добору, порядку переведення державних службовців до органів місцевого самоврядування під час реорганізації, передачі особових справ державних службовців управлінь соціального захисту населення, яких у зв′язку з реорганізацією.

Міжрегіональне управління НАДС в Полтавській та Кіровоградській областях 

  • 08 лютого на базі центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: «Державна служба в сучасних умовах: пріоритети та шляхи вдосконалення».  Захід проводився за загальною професійною програмою підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів ОДА, апаратів та структурних підрозділів РДА.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській  та Сумській областях 

  • 09 лютого заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком проведено особистий прийом громадян. Розглянуто питання щодо пропозицій надання рівнозначної або нижчої посади державному службовцю, який попереджений про наступну реорганізацію держоргану; питання присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування при переведенні з державного органу та порядок співвідношення рангів.
  • 10 лютого заступником начальника Міжрегіонального управління Максимом Гаврилюком надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом Головного управління Державної казначейської служби України у Сумській області. Питання стосувалися призначення на державну службу шляхом укладення контракту на період дії карантину та проведення конкурсів після зняття законодавчих заборон. Опрацьовано практичні питання підготовки та оприлюднення рішення та оголошення про конкурс на декілька однакових вакантних посад через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  • 11 лютого заступник начальника міжрегіонального управління Максим Гаврилюк взяв участь у якості голови в онлайн-засіданні експертної ради роботодавців кафедри управління імені Олега Балацького Сумського державного університету за спеціальністю «Державна служба». В зустрічі прийняли участь досвідчені фахівці-практики галузі, яких на постійній основі залучає кафедра для роботи зі здобувачами вищої освіти і здобувачами ступеню доктора філософії.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 08 лютого в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич  провела особистий прийом громадян. До управління звернулися громадяни з питань присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування, пенсійного забезпечення державних службовців.
  • 09 лютого проведено «Пряму телефонну лінію». Надано роз`яснення з  питань  переведення посадових осіб місцевого самоврядування на рівнозначну посаду; присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування;  переведення державного службовця на посаду служби в органах місцевого самоврядування. 
  • Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк провела прийом громадян. За наданням консультативної допомоги щодо можливості переведення державних службовців реорганізованої райдержадміністрації в об’єднані територіальні громади звернувся перший заступник голови Кельменецької РДА. З питань організації та проведення контрольних заходів в Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства звернулась завідувач сектору управління персоналом Управління лісового та мисливського господарства.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux