• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд новин про діяльність Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 08 лютого 2021 року о 10:48

Пропонуємо Вашій увазі добірку новин про діяльність Міжрегіональних управлінь НАДС. 

 Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 2 лютого начальник Міжрегіонального управління Костянтин Герасименко в рамках сертифікатної професійної програми підвищення кваліфікації для вперше прийнятих, новопризначених державних службовців категорій «Б» та «В» на базі Вінницького регіонального центру підвищення кваліфікації прочитав лекції на тему: «Впровадження законодавства про державну службу як ключовий елемент адміністративної реформи. Концептуальні засади проходження державної служби в умовах децентралізації» та «Доброчесність публічної служби».
  • 03-04 лютого працівниками Міжрегіонального управління надано методично-консультативну допомогу службі управління персоналом Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА,  працівнику Південно-Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету,  працівникам служби управління персоналом Головного управління ПФУ в Хмельницькій області. Питання стосувалися призначення на державну службу шляхом укладення контракту на період дії карантину. Опрацьовано практичні питання підготовки та оприлюднення рішення та оголошення про добір через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби.
  • 05 лютого Володимир Бражевський, заступник начальника Міжрегіонального управління, провів робочу зустріч працівників управління зі службою управління персоналом Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства  з питань проведення заходів контролю щодо додержання визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу.

 Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 03 лютого начальник Міжрегіонального управління Олег Лавренчук долучився до онлайн-навчання для керівників апаратів та працівників служб персоналу РДА Волинської області  з актуальних питань правового регулювання трудових відносин в органах публічної влади, які підлягають утворенню та реорганізації.  
  • Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» продовжує підтримувати територіальні громади Рівненщини на шляху їх розвитку та посилення інституційної спроможності . Онлайн-зустріч «Майстерня розвитку служб управління персоналом» дала можливість детально розглянути окремі інструменти управління персоналом, знайти способи розв'язання проблемних питань, обговорити типові помилки в роботі. Спікерами виступили Наталія Гнидюк, експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», Ольга Смалій, заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС у Волинській та Рівненській областях.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях

  • 02 лютого т.в.о. начальника Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Розглянуто та обговорено питання щодо присвоєння чергового рангу поза межами відповідної категорії посад державному службовцю у зв’язку з виходом на пенсію, щодо переведення державного службовця на рівнозначну посаду в тому самому державному органі.
  • 05 лютого Міжрегіональним управлінням проведено онлайн-навчання державним службовцям відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області на тему: «Призначення на вакантні посади державної служби в умовах карантину».
  • Протягом тижня надано онлайн-консультацію з актуальних питань працівникам Державному архіву Дніпропетровської області щодо призначення на посади державної служби на період дії карантину, Дніпропетровському обласному управлінню лісового та мисливського господарства щодо визначення результатів добору та укладення контракту про проходження державної служби на період карантину, Східному міжрегіональному головному управлінню Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні щодо звільнення з посади державної служби особи прийнятої за контрактом в період карантину, ГУ Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області щодо переведення державних службовців прийнятих за контрактом до новоствореного органу держвлади.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 02 лютого проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Надано вичерпні відповіді на найактуальніші питання, з якими звернулися громадяни Донецької та Луганської областей. Зокрема, щодо можливості переведення держслужбовців до органів місцевого самоврядування; присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування; продовження строку перебування на державній службі після досягнення 65-річного віку; зміни істотних умов державної служби для осіб призначених за результатами добору шляхом укладання контракту на період дії карантину; підвищення кваліфікації тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях 

  • 03 лютого фахівцями Міжрегіонального управління проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Питання стосувались порядку звільнення осіб, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною, звільнення осіб, які призначені по добору, визначення завдань з ключовими показниками ефективності, результативності та якості особам, що призначені по добору, професійного розвитку державних службовців, пенсійного забезпечення державних службовців, структури РДА, надання відпусток за стаж державної служби та інші.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях 

  • 01 та 03 лютого начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль та заступник начальника Микола Трофименко провели особистий прийом громадян. Громадян цікавили гарантії на час увільнення від проходження державної служби на період військового збору, можливість переведення секретаря судового засідання на посаду спеціаліста без конкурсного відбору, права державного службовця, якого попереджено про наступне вивільнення у зв’язку з реорганізацією установи, питання участі у доборі на заміщення вакантних посад державної служби на період карантину, переведення держслужбовців на посади в ОМС.

 Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • Упродовж тижня  Оксана Янас, заступниця начальника Міжрегіонального управління, забезпечила надання методично-консультативної допомоги державному архіву Херсонської області, управлінню Державної служби якості у Херсонській області, Станіславській територіальній громаді Білозерського району, Зеленопідській ОТГ Каховського району. Крім того, 02 лютого, проведено особистий прийом громадян з питань стовно відсутності запису про прийняття Присяги державного службовця у трудовій книжці, забезпечення прав державного службовця та оскарження дій керівника, переведення на посаду в органі державної влади в межах добору тощо. Також 05 лютого проведено пряму телефонну лінію «Державна служба».
  • 05 лютого заступниця начальника Міжрегіонального управління Оксана Янас взяла участь у роботі IV сесії Херсонської обласної ради VIII скликання. На засіданні сесії розглянуто понад 40 питань порядку денного, зокрема стосовно внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік, прийняття нових та внесення змін до низки обласних програм; питань управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад міст, сіл, селищ Херсонської області. Крім того, депутати обласної прийняли ряд звернень до Кабінету Міністрів України з нагальних для Херсонщини питань.
  • 03 лютого працівниками Міжрегіонального управлінні (Миколаївська область) проведено пряму телефонну лінію «Державна служба». Питання стосувалися обрахування стажу для встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам територіальної громади, порядку переведення державних службовців до органів місцевого самоврядування під час реорганізації, призначення на посади державної служби працівників органів місцевого самоврядування, алгоритм призначення на посади державної служби шляхом укладання контракту, а також дострокове звільнення державних службовців, яких прийнято за результатами добору шляхом укладання контракту.
  •  На базі Херсонського РЦПК триває навчання за короткостроковою програмою для спеціалістів з кадрових питань міських, сільських та селищних рад територіальних громад Херсонщини. Так, 02 лютого 2021 року заступниця начальника Міжрегіонального управління Оксана Янас долучилася в режимі online до занять та провела два вебінари: «Особливості призначення, звільнення, переведення в органах місцевого самоврядування: розгляд ситуацій, які виникають» та «Робота в умовах карантину: проведення конкурсів, процедури оформлення відносин».

 Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 02 лютого працівниками Міжрегіонального управління проведено «Пряму телефонну лінію». За роз’ясненнями звернулися  державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування з питань порядку надання додаткової відпустки для посадових осіб ОМС, проведення конкурсу на заміщення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування, призначення на вакантні посади державної служби на період дії карантину та переведення державних службовців на посади в ОМС під час реорганізації РДА.
  • В.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич та працівники управління  надали методично-консультативну допомогу за зверненням представників служби управління персоналом управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області з окремих питань пов’язаних з проходженням державної служби.
  • 03 лютого надано методично-консультативну допомогу за зверненням головного спеціаліста управління міжнародного співробітництва та фандрайзинку Тернопільської ОДА з окремих питань пов’язаних з вступом на державну служби, а саме добору на вакантні посади державної служби шляхом укладання контракту на період дії карантину та роботи адміністратора на єдиному порталі вакансій державної служби.
  • Проведено прийом громадян. Так, до заступника начальника управління Наталії Житарюк звернулась працівник служби управління персоналом ГУ національної поліції у Чернівецькій області щодо продовження строку перебування громадян на державній службі, колишній державний службовець щодо обрахування стажу державної служби та зарахування до нього окремих періодів роботи, один з керівників структурних підрозділів ОДА щодо можливостей для професійного навчання.
  • Працівники Міжрегіонального управління НАДС провели онлайн семінар. Представникам служб управління персоналом та державним службовцям Департаменту соціального захисту населення, Департаменту регіонального розвитку, Управління агропромислового господарства, управлінню житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Чернівецької ОДА та Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області про основні аспекти організації роботи державних службовців за межами адміністративної будівлі державного органу, а також можливості встановлення гнучкого режиму роботи.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux