• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд подій Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 17 травня 2021 року о 07:45

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях 

  • 12 травня представники Міжрегіонального управління провели навчання для старост сільських, селищних, міських рад Житомирської області «Кадрове забезпечення органів місцевого самоврядування». Заняття проходило на базі Житомирського Регіонального ЦПК в рамках спеціальної короткострокової програми «Особливості роботи старости на сучасному етапі». Під час зустрічі обговорили такі питання, як: дотримання основних принципів служби в органах місцевого самоврядування; класифікації посад; права на службу в органах місцевого самоврядування; правове регулювання статусу посадових осіб; призначення на посади за процедурою, передбаченою законодавством України; проходження служби та службова кар'єра; підстави припинення служби тощо.
  • 12 травня головний спеціаліст Міжрегіонального управління, провела онлайн-навчання «Актуальні питання змін до закону України «Про державну службу», в рамках загальної професійної (сертифікатної) програми для державних службовців категорії «Б», «В», організованої Хмельницьким РЦПК. Учасникам навчання розповіли про реформування системи оплати праці та Каталог типових посад державної служби і критерії віднесення до таких посад, затверджених наказом НАДС від 18.12.2020 №246-20. Також наголошено на останніх змінах в питаннях проходження державної служби
  • 13 травня головний спеціаліст Міжрегіонального управління, провела онлайн-навчання «Проходження державної служби: практичні питання та особливості правового регулювання», в продовженні загальної професійної програми дистанційного підвищення кваліфікації для державних службовців категорії «Б», «В», організованої Хмельницьким РЦПК. Учасників навчання дізналися про останні зміни в питаннях проходження державної служби, а також особливості проходження та припинення державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях  

  • 11 травня представником Міжрегіонального управління Людмилою Трушиною проведено особистий прийом громадян. Під час прийому були розглянуті та обговорені питання: щодо зарахування до стажу державної служби періоду роботи на посаді головного бухгалтера сільської ради; щодо припинення державної служби за ініціативою суб’єкта призначення у зв’язку із скороченням посади державної служби; щодо присвоєння чергового рангу поза межами відповідної категорії посад державному службовцю у зв’язку з виходом на пенсію. 
  • Управлінням надано онлайн-консультацію з актуальних питань виконкому Червоногригорівської селищної ради Нікопольського району Дніпропетровської області щодо зарахування до стажу державної служби роботи в органах місцевого самоврядування; Лівобережному управлінню соціального захисту населення Дніпровської міської ради щодо прийняття на службу в органи місцевого самоврядування; Василівській міській раді Запорізької області щодо зарахування до стажу державної служби роботи в органах місцевого самоврядування.

 Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • Спеціалісти Міжрегіонального управління провели «Пряму телефонну лінію», під час якої надали консультації щодо: присвоєння рангів посадових осіб місцевого самоврядування, процедури звільнення посадових осіб ОМС, порядку здійснення дисциплінарного провадження та особливостей проведення окремих етапів конкурсу на посади державної служби дистанційно тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях  

  • 12 травня 2021 року фахівцями Міжрегіонального управління проведена пряма телефонна лінія «Державна служба». Питання, що порушувались, стосувались процедур проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, порядок визначення переможця конкурсу, призначення на посаду переможця конкурсу, присвоєнння рангів, стажу державної служби та багато  інших.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях

  • 14 травня 2021 року  Міжрегіональним управлінням спільно з Закарпатським центром соціальних служб проведено навчально-інформаційний семінар на тему  «Структура та функції державних органів влади та органів місцевого самоврядування». Учасникам розповіли про систему та функції державних органів влади та органів місцевого самоврядування на прикладі територіальних органів ЦОВВ у Закарпатській області, місцевих державних адміністрацій та ОМС Закарпатської області.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 12 травня представники Міжрегіонального управління провели заняття за короткостроковою програмою для керівників Управління Державної міграційної служби в Херсонській області на тему «Новації законодавства України про державну службу». Учасникам навчання розповіли про   пріоритетні напрями діяльності НАДС щодо реформи оплати праці державних службовців, новації щодо прозорого відбору на посади державної служби, впровадження HRMIS, створення Вищої школи публічного управління тощо та нововведень у системі професійного навчання й підвищення кваліфікації державних службовців.
  • 14 травня представником Міжрегіонального управління проведено  друге заняття за короткостроковою програмою для керівників Управління Державної міграційної служби в Херсонській області на тему «Управління талантами на державній службі». Окрім основних питань щодо управління талантами на державній службі, мотивації державних службовців спікером висвітлено питання щодо організації роботи державних службовців в умовах карантину, підвищення кваліфікації державних службовців.
  • 14 травня працівники Міжрегіонального управління спільно з Миколаївським регіональним центром підвищення кваліфікації  провели короткостроковий семінар «Актуальні питання реалізації законодавства про державну службу» для 46 державних службовців  Миколаївської області. Під час зустрічі обговорили актуальні питання стосовно внесених змін до законодавства про державну службу, Порядку проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби, оцінки службової діяльності державних службовців, нарахування кредитів ЄКТС тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • Представники Міжрегіонального управління взяли участь у «Ярмарці вакансій», організованій Центральноукраїнським Національним технічним університетом, де розповіли про переваги роботи на державній службі для перспективної та талановитої молоді Кіровоградщини.

Міжрегіональне управління НАДС в Харківській та Сумській областях 

  • 11 травня представником Міжрегіонального управління проведено лекцію для державних службовців місцевих державних адміністрацій, у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців на тему: «Електронне урядування та електронний уряд». Під час проведення лекції учасники розглянули питання: запровадження системи управління людськими ресурсами, систем електронного діловодства в органах державної влади, використання Єдиного порталу вакансій державної служби та порталу управління знаннями НАДС.
  • 12 травня працівниками Міжрегіонального управління проведено тематичну зустріч  для державних службовців місцевих державних адміністрацій, у рамках загальної професійної програми підвищення кваліфікації на тему: «Реформування системи державного управління та державної служби в Україні».
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux