• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Огляд подій Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 24 травня 2021 року о 07:50

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 20 травня працівниками Міжрегіонального управління проведено онлайн навчання для керівників апаратів та працівників служб по роботі з персоналом місцевих загальних судів Вінницької області, щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу. Під час заходу було розглянуто практичні питання щодо: оголошення та проведення конкурсних відборів; підвищення кваліфікації державних службовців; професійного навчання державних службовців тощо.
  • 20 травня працівниками Міжрегіонального управління проведено День відкритих дверей державної служби для студентів Поліського національного університету (м. Житомир). 19 травня – для студентів Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. 18 травня – для студентів Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. Студентам розповіли про: переваги, кар’єрні можливості та перспективи державної служби та служби в органах місцевого самоврядування; особливості конкурсного відбору та пошук вакансій державної служби; організаційна культура та етика на державній службі.
  • 19 травня Міжрегіональне управління та Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ підписали Меморандум про співпрацю. Його мета – організація співпраці, консолідація зусиль і вжиття комплексу заходів, спрямованих на розвиток професійної, ефективної, стабільної, політично неупередженої державної служби, що відповідає принципам належного врядування та стандартам і кращим практикам держав-членів ЄС, участь у спільних заходах сторін, навчання студентів практичним навикам управління тощо.

Міжрегіональне управління НАДС у Волинській та Рівненській областях

  • 20 травня Міжрегіональним управлінням проведено День відкритих дверей державної служби. В заході взяли участь студенти Національного університету «Острозька академія», Волинського національного університету імені Лесі Українки та Національного університету водного господарства та природокористування.
  • 18 квітня начальником Міжрегіонального управління проведено семінар в рамках загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації «Реалізація законодавства у сфері державної служби» із державними службовцями апарату та структурних підрозділів Волинської обласної державної адміністрації. Вступ, просування під час проходження державної служби, оцінювання – ці та багато інших питань обговорювались під час навчання.

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях  

  • 17 травня Управлінням проведено навчання для державних службовців управління з питань учасників АТО Дніпропетровської обласної державної адміністрації щодо актуальних питань проведення конкурсів.
  • 20 травня Міжрегіональним управлінням проведено День відкритих дверей державної служби за участю студентів та викладачів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, представників місцевих адміністрацій, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Дніпропетровської та Запорізької областей.
  • Управлінням надано онлайн-консультацію з актуальних питань Східному офісу Держаудитслужби щодо окремих питань державної служби; Михайло-Лукашівській сільській раді Вільнянського району Запорізької області щодо присвоєння рангу посадової особи органів місцевого самоврядування.

 Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 19 травня Міжрегіональним управлінням проведено День відкритих дверей державної служби. У заході взяли участь студенти та викладачі закладів вищої освіти Донецької та Луганської областей. Учасникам розповіли про значення організаційної культури та етики на державній службі; про можливості електронних каналів комунікації для реалізації професійної культури службовців; про можливість та особливості стажування в державних органах. Крім того, учасників заходу познайомили з інформацією, за якими категоріями поділяються посади державної служби;  які загальні вимоги до вступу на державну службу; як підготуватися до конкурсу; які етапи проведення конкурсу на кожну з категорій посад.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях  

  • 19 травня в Міжрегіональному управлінні відбувся День відкритих дверей державної служби. Участь у заході взяли студенти Києво-Могилянської школи врядування Національного університету «Києво-Могилянська академія».  Учасникам розповіли про право громадян на державну службу, переваги державної служби та особливості конкурсної процедури на зайняття посад державної служби. А також провели майстер-клас по роботі з Єдиним порталом вакансій державної служби.
  • 17 травня представник Міжрегіонального управління провела два семінари для працівників територіальних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України та Чернігівської області, які навчаються в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації за програмою: «Правові та практичні аспекти діяльності державного службовця органів Пенсійного фонду України». Учасникам розповіли про практичні аспекти Закону України «Про  державну службу» та професійний розвиток персоналу публічної служби. 

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях  

  • Представниками Міжрегіонального управління проведено ряд зустрічей в рамках «Дня відкритих дверей державної служби». 18 травня для студентів Національного  університету «Львівська політехніка» та Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України. А 19 травня для студентів  Львівського національного університету ім. Івана Франка, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Національного лісотехнічного університету України. Учасникам заходу розповіли про організацію проведення стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби; про те як потрапити на державну службу, як знайти потрібну вакансію та підготуватись до конкурсу.
  • 20 травня працівники Міжрегіонального управління провели онлайн семінар для керівних працівників та структурних підрозділів з кадрового забезпечення місцевих рад Закарпатської області на тему «Актуальні питання обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування». Учасникам розповіли про порядок обчислення стажу в органах місцевого самоврядування, розглянули на прикладах зарахування окремих періодів роботи в державних органах та органах МВС.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 20 травня представник Міжрегіонального управління взяла участь у круглому столі на тему: «Територіальні громади на шляху до спроможності в умовах децентралізації», який проводився  Інститутом державного управління Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Під час заходу обговорили: належне публічне управління, як інструмент  забезпечення добробуту суспільства; індикатори прогресу та результатів діяльності місцевого самоврядування на рівні громади; шляхи залучення громадян до прийняття рішень щодо сталого розвитку; шляхи залучення населення до розвитку територіальних громад; захист інтересів територіальних громад у порядку адміністративного судочинства; індикатори успішності розвитку територіальної громади на прикладі Вільнозапорізької ОТГ.
  • 20 травня представниками Міжрегіонального управлінням проведено онлайн-захід «День відкритих дверей державної служби». В рамках заходу розглядалися актуальні питання: розвиток державної служби та реформи державного управління; перспективи розвитку публічного управління в Україні; організаційна культура та етика на державній службі; проблеми кадрового забезпечення в органах місцевого самоврядування в умовах проведення децентралізації; як потрапити на державну службу; користування платформою вакансій та які документи потрібно підготувати для участі в конкурсі; стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах держслужбовців.
  • 19 травня представник Міжрегіонального управління провела тематичну зустріч в онлайн форматі на базі  ОРІДУ НАДУ при Президентові України на тему «Організація роботи державного службовця». Під час навчання окреслено основні принципи щодо розробки посадових інструкцій державних службовців з урахуванням їх посадових обов’язків, планування роботи, професійне навчання і стимулювання діяльності державних службовців. Надано інформацію щодо запровадження іспиту на зання української мови для претендентів на посади державної служби.  Також поінформовано учасників навчання щодо реформи оплати праці, яка на сьогодні запроваджується НАДС.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 21 травня на базі Регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання для посадових осіб та депутатів Устинівської територіальної громади на тему «Діяльність органів місцевого самоврядування та депутатів рад територіальних громад у нових умовах». Представник Міжрегіонального управління розповів учасникам про нормативно-правові засади роботи з персоналом в органах місцевого самоврядування.
  • 20 травня представник Міжрегіонального управління виступив перед учасниками онлайн навчання за спеціальною короткостроковою програмою на тему «Впровадження змін в державних установах та організаціях». Держслужбовцям розповіли про механізм реалізації змін в державних установах та організаціях.

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях 

  • 20 травня в Міжрегіональному управлінні на платформі ZOOM відбувся «День відкритих дверей на державній службі», до якого долучились понад 160 учасників. В тому числі, студенти Західноукраїнського національного університету, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Івано-Франківської філії Університету «Україна», працівники Чернівецького обласного центру зайнятості та особи, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості та його філіях, і шукають для себе нове місце роботи.  Модератором заходу виступила в.о. начальника Міжрегіонального управління Галина Макаревич. Заступник начальника Міжрегіонального управління Наталія Житарюк розповіла про реформу державного управління та переваги роботи на державній службі. Про особливості служби в органах місцевого самоврядування повідомив заступник начальника відділу інформаційного забезпечення діяльності обласної ради та доступу до публічної інформації Чернівецької обласної ради Валерій Унгуряну. Про організацію професійної підготовки публічних службовців в контексті сьогодення йшлось у виступі завідувача кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу, доктора економічних наук, професора Західноукраїнського національного університету Михайла Шкільняка. На кар’єрних можливостях на державній службі зупинилась начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Головного управління Державної податкової служби у Тернопільській області Галина Сокаль-Кривохатько. А  головні спеціалісти Міжрегіонального управління Олеся Нестерюк, Ольга Салівон та Тетяна Бойко розповіли присутнім про особливості конкурсної процедури при вступі на державну службу, можливості для пошуку вакансій та необхідні для вступу документи, про вимоги до кандидатів на державну службу, правила етичної поведінки державних службовців.
  • 20 травня працівниками Міжрегіонального управління в рамках спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для працівників з питань юридичної роботи органів місцевого самоврядування на базі Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення проведено семінар на тему: «Особливості проходження служби в органах місцевого самоврядування».  
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux