• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Публічна служба консолідує зусилля для пришвидшення євроінтеграції України
опубліковано 12 травня 2023 року о 19:45

Про це зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина під час науково-практичної конференції «Європейські орієнтири публічного управління». Захід завершив  інформаційно-просвітницький формат Тижня Європи, ініційований НАДС, спільно з Вищою школою публічного управління та Центром адаптації державної служби до стандартів ЄС. Згадана ініціатива дозволила створити комунікаційний майданчик для обговорення аспектів посилення інституційної спроможності публічної влади у контексті отримання Україною статусу кандидата на вступ до ЄС.

«Ми усвідомлюємо, що статус кандидата на членство в ЄС є поштовхом для запровадження нових стандартів європейського управління. І саме тому важливо, щоб наша робота ґрунтувалась на глибокому аналізі даних, ефективних консультаціях та діалозі з усіма зацікавленими стейкхолдерами», - зауважила Наталія Алюшина.

За її словами, публічні службовці у складний час виявили відданість державі і професійність. В умовах збройної агресії вони продовжують проєвропейські реформи, опрацьовують євроінтеграційні закони, створюють умови для відновлення країни.

На думку Голови Агентства, важливо говорити про посилення інституційної спроможності публічної влади у сфері європейської інтеграції.

«НАДС робить все, аби сучасна система професійного навчання публічних службовців була відкритою до ідей, технологій та інновацій. Вища школа публічного управління, як підвідомчий освітній заклад НАДС, об’єднує експертну мережу фахівців з питань євроінтеграції.  Це дозволяє будувати своєрідний коворкінг ділових і дружніх партнерських стосунків», - розповіла Наталія Алюшина.

Окремо Наталія Алюшина відзначила важливість співпраці з міжнародними партнерами на шляху розбудови системи професійного навчання. За її словами, співпраця НАДС із проектами Офісу Ради Європи в Україні, USAID, TAIEX, МАТРА, EU4PAR, SURGe, ООН Жінки в Україні та іншими збагатила систему професійного навчання новими ідеями, поглядами і практичними речами.

«Налагоджуємо партнерство з міжнародно визнаними освітніми установами: Національною школою державного управління імені Леха Качинського (KSAP), Фінським інститутом державного управління (HAUS), Регіональною школою державного управління (ReSPA), Гаазькою академією місцевого управління, Французьким національним інститутом публічної служби», - зауважила Голова НАДС.

Додамо, що конференція проводилася з метою інтеграції зусиль у пошуку дієвих підходів до розв’язання актуальних теоретичних, методологічних та практичних викликів, пов’язаних з формуванням та функціонуванням ефективної системи публічного управління відповідно до принципів державного управління SIGMA. За результатами планується видання колективної монографії «Європейські орієнтири публічного управління».

До конференції доєдналися Національна комісія зі стандартів державної мови, Західноукраїнський національний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний університет «Чернігівська політехніка», Національний технічний університет України «КПІ», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний лісотехнічний університет, Профспілка працівників державних установ України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux