• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Реформа оплати праці триває: під час узгоджувальної наради представлено модель оплати праці в державних органах, які є учасниками експериментального проекту
опубліковано 11 серпня 2021 року о 08:42

Голова НАДС Наталія Алюшина під час узгоджувальної наради за участі представників СКМУ, зацікавлених міністерств представила модель оплати праці державних службовців в державних органах, які є учасниками експериментального проекту запровадження системи оплати праці на основі класифікації посад.

 «НАДС зроблено усе можливе задля того, щоби реформа оплати праці державних службовців була проведена. Один з таких важливих кроків – реалізація експериментального проекту оплати праці на основі класифікації посад. На сьогодні підготовлено та здійснено всі заплановані заходи для реалізації пілотного проекту. Підкреслю, що питання нових умов оплати праці є принциповим, а проект постанови про затвердження згаданих умов є заключним нормативно-правовим актом, який дозволить реалізувати експериментальний проект у 2022 році. Цей проект акта дає розуміння як визначати оклади на 2022 рік за умов, коли ми повинні припинити непрозорі виплати і підвищити основну частину зарплати», - зазначила Наталія Алюшина.

Також учасники зустрічі обговорили питання внесення змін до розпорядження КМУ від 11 листопада 2020 року № 1414-р «Про підготовку та реалізацію експериментального проекту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад». Як пояснила Наталія Алюшина, строком реалізації Концепції запровадження посад фахівців з питань реформ є 2016-2021 роки. Тож з 2022 року буде припинено виплату стимулюючих виплат, встановлених для посад фахівців з питань реформ.

«У зв’язку з цим, прийнято рішення внести зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 року №1414-р в частині доповнення переліку учасників експериментального проекту посадами фахівців з питань реформ. Вже проведено класифікацію усіх посад фахівців з питань реформ. Зараз нам необхідно узгодити позиції для того, щоб встигнути врахувати видатки на оплату праці відповідно до нової моделі у проект Закону України «Про державний бюджет» на 2022 рік. Таким чином у 2022 році оплата праці фахівців з питань реформ буде здійснюватися за новою моделлю, щоб утримати фахівців на займаних посадах», - зауважила Голова Агентства.

Нагадаємо, що модель класифікації посад, яка є основою розпочатої реформи оплати праці,  включає 28 сімей посад та 9 рівнів, які розподілені за категоріями посад А, Б і В. При розробці Сімей посад враховано різні напрями та сфери діяльності, які існують на державній службі. Кожна із Сімей містить короткий опис функціоналу на типових посадах. Крім цього, розроблено грейди та модель наближення рівня оплати праці держслужбовців до ринкового. 

Більше про реформу оплати праці Ви можете дізнатися на сайті НАДС за посиланням - https://bit.ly/38InJzP

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux