• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Щотижневий огляд подій Міжрегіональних управлінь НАДС
опубліковано 06 червня 2021 року о 18:51

Що нового відбулося протягом минулого тижня у Міжрегіональних управліннях НАДС пропонуємо ознайомитися в щотижневому інформаційному огляді.

Міжрегіональне управління НАДС у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях

  • 31 травня працівники міжрегіонального управління методично-консультативну допомогу службі управління персоналом апарату Новоград-Волинської райдержадміністрації Житомирської області. Зокрема, опрацювано питання оголошення та проведення конкурсного відбору, практичні аспекти тестування, здійснення співбесіди дистанційно та за фізичної присутності кандидатів. Також, обговорено питання щодо підготовки до впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації та оформлення відповідних документів.
  • 3 червня Міжрегіональним управлінням проведено онлайн навчання для працівників служб персоналу структурних підрозділів обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій Вінницької області, щодо практичних питань застосування законодавства про державну службу та питань дотримання чинного законодавства під час проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» та «В».

Міжрегіональне управління НАДС у Дніпропетровській та Запорізькій областях 

  • 2 червня працівниками Управління проведено навчання для державних службовців Південно-Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо розроблення та затвердження посадових інструкцій.
  • 3 червня проведено «Пряму телефонну лінію» під час якої  надано консультації щодо переведення державного службовця на посаду державної служби без проведення конкурсу; щодо оголошення конкурсу на тимчасово вакантну посаду державної служби; щодо повноважень депутатів сільської ради.

Міжрегіональне управління НАДС у Донецькій та Луганській областях

  • 4 червня  спільно з Маріупольським державним університетом проведено науково-практичний семінар «Організація професійного розвитку і навчання державних службовців».  У заході взяли участь представники місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади Донецької області.
  • Учасників семінару поінформовано щодо розроблених НАДС нових критеріїв конкурсного відбору на підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» та підвищення кваліфікації, що забезпечить ще якісніше відбирати заклади освіти на принципах добросовісної конкуренції, відкритості, прозорості, об’єктивного та неупередженого оцінювання пропозицій учасників конкурсу.

Міжрегіональне управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях  

  • Відповідно до Плану проведення НАДС та його територіальними органами заходів контролю у 2021 році Міжрегіональним управлінням НАДС у м.Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях у І кварталі 2021 року проведено 3 заходи контролю за додержанням визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу. За результатами проведення заходів контролю встановлено 25 невідповідностей. За підсумками проведення заходів контролю держаним органам надані відповідні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та порушень.
  • Працівники Міжрегіонального управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях взяли участь у презентації Щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік. Презентацію провів Сергій Люлько - головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в північних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Міжрегіональне управління НАДС у Львівській та Закарпатській областях  

  • 31 травня – 4 червня працівниками Міжрегіонального управління в рамках проведення роботи щодо методичного і консультативного забезпечення діяльності служб управління персоналом органів державної влади та органів місцевого самоврядування надано індивідуальну консультативну допомогу посадовим особам апарату та структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій Львівськоі та Закарпатської областей, Восьмого апеляційного адміністративного суду, Головних управлінь ДМС та Пенсійного фонду України в Закарпатській області, Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та Свалявської міської ради з питань: організації проведення конкурсу, утворення кількох конкурсних комісій, порядку присвоєння рангів посадовим особам місцевого самоврядування, попередження державних службовців про наступне вивільнення, порядку передачі справ при звільненні працівника служби управління персоналом, питання збереження посади за працівником, який призначений за умовами контракту та якого призвано для проходження служби в ЗСУ.
  • 1-4 червня начальник Міжрегіонального управління Ярослав Коваль взяв участь у роботі Екзаменаційноі комісії для проведення захисту магістерських робіт слухачів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України. Крім цього, Ярослав Коваль провів робочу зустріч з в.о. директора згаданого вище закладу вищої освіти професором Олександром Сушинським з питань організації професійного навчання державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Львівськоі та Закарпатськоі областей в поточному році.

Міжрегіональне управління НАДС в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь

  • 2 червня начальник Міжрегіонального управління Володимир Мельник прочитав лекцію в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України для слухачів первого курсу заочної форми навчання за спеціальністю «Публічне управління» на тему «Керівник в системі управління персоналом публічної служби».
  • 3 червня заступницею начальника Міжрегіонального управління Ольгою Кальченко проведено «Пряму телефонну лінію» під час якої надано консультації з питань проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, зокрема, щодо формулювання наказів з кадрових питань; щодо порядку залучення до роботи конкурсної комісії державних службовців з інших державних органів; щодо відповідності професійної компетентності кандидата встановленим вимогам; щодо отримання компенсації за додаткову відпустку при звільнені; щодо призначення в органи місцевого самоврядування з кадрового резерву; щодо обрахування стажу державної служби колишнім працівникам органів прокуратури та інших проблемних та актуальних питань.

Міжрегіональне управління НАДС у Полтавській та Кіровоградській областях

  • 31 травня на базі регіонального центру підвищення кваліфікації Кіровоградської області відбулося онлайн навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації державних службовців апарату та структурних підрозділів ОДА, апаратів та структурних підрозділів РДА (категорія Б) «Компетентності державного службовця та спеціальні вимоги до посади. Прийняття ефективних рішень».  Начальник управління Володимир Люлька провів тематичну зустріч на тему: «Сучасні механізми реалізації управлінських рішень у сфері державної служби та контроль їх виконання».

Міжрегіональне управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях

  • 1 червня працівниками Міжрегіональне управління проведено «Пряму телефонну лінію». До управління звернулися посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці з питань переведення державного службовця в орган місцевого самоврядування; порядку ведення особових справ в органах місцевого самоврядування; присвоєння рангу посадовій особі органу місцевого самоврядування, яка має ранг державного службовця;  порядку надання державним службовцям додаткових оплачуваних відпусток.
  •  Заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Наталія Житарюк провела прийом громадян. До управління звернулись громадяни з питаннями щодо вступу на державну службу, можливості повернення на держслужбу після звільнення у звʼязку з досягненням 65-річного віку та щодо присвоєння рангу держслужбовця.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux