• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
У НАДС відбулась зустріч з керівництвом Представництва ЄС в Україні щодо запровадження нової моделі державної служби
опубліковано 27 червня 2022 року о 10:50

23 червня Голова НАДС Наталія Алюшина провела робочу зустріч з керівником Програм співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю. Головною темою зустрічі було обговорення викликів, які стоять перед державною службою України у воєнний період. Зокрема, мова йшла про рестарт системи публічної служби, запровадження моделі цифрової держслужби і онлайн-комунікацій в державному управлінні, зміцнення кадрового потенціалу, розвиток ефективного лідерства та надання якісних державних громадянам. 

Обговорили також подальші кроки з реалізації комплексної реформи системи державного управління згідно з вимогами ЄС та в контексті євроінтеграційного курсу України. 

Керівник Програм співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю  наголосив на провідній ролі НАДС у розбудові потужної та ефективної системи державної служби. Зокрема, пан Ксав’є висловив захоплення українськими державними службовцями, які попри непрості обставини, в умовах війни, відповідально та самовіддано продовжують виконувати свої обов’язки на своїх робочих місцях, забезпечуючи керованість країни, ефективне функціонування державного апарату та надання громадянам державних послуг. 

В свою чергу, Наталія Алюшина подякувала за розуміння необхідності підтримки стійкості та спроможності державних інституцій у воєнний період. 

«Міжнародні партнери вже оголосили про низку програм на підтримку українського держсектора, що допоможуть посилити стійкість України та її інституцій у нинішніх умовах. Вдячна усім за розуміння того, наскільки складно нам під час війни фінансувати державні видатки. Вже підписано угоду між Україною і МБРР про направлення 476 млн євро фінансової допомоги на підтримку державного управління і заробітних плат державним службовцям. Розраховуємо, що цих коштів має вистачити для стабільного функціонування держслужби принаймні до березня 2023-го», - зазначила Наталія Алюшина.  

Цього ж дня у НАДС відбулися урочисті збори з нагоди Дня державної служби України під головуванням Наталії Алюшиної. Серед почесних гостей - керівник Програм співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко,  Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов та Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Під час виступів спікери привітали всіх держслужбовців з їх професійним святом, подякували за стійкість та відданість ідеї побудови сервісної держави та наголосили на вагомій ролі держслужбовців у забезпеченні належного функціонуванні системи публічного управління.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux