• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
В НАДС відзначили переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді, присвяченого Дню державної служби України
опубліковано 11 грудня 2020 року о 16:34

Без оновлення кадрового потенціалу та залучення молоді неможливий якісний розвиток інституту державної служби в Україні. Саме на цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді, що був присвячений Дню державної служби. 

«НАДС вже не вперше привертає увагу молоді до державної служби. Ми започаткували День відкритих дверей, під час якого розповідаємо чому молоді важливо йти на державну службу та які кар’єрні можливості на ній є. Ми завжди радо приймаємо участь у ярмарках вакансій, які для нас є майданчиками для спілкування із молодими спеціалістами. Все це стало поштовхом до започаткування конкурсу творчих робіт серед молоді. Можливо, в майбутньому саме вони виявлять бажання долучитися до команди держслужбовців. Адже молодь із притаманною їй мобільністю, відкритістю, здатна краще впоратися із непростими завданнями, що спрямовані на зміни в нашій країні. Я впевнена, що у недалекому майбутньому агентами змін у нашій країні будете саме ви», - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина.

Нагадаємо, що конкурс ініційовано НАДС та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Цьогоріч він проводиться вперше, але зважаючи на активність та зацікавленість до заходу, стане щорічним.

На розгляд надійшло 33 роботи в шести номінаціях, серед яких є як текстові матеріали, так і відеосюжети. Участь в конкурсі взяли молоді люди з різних куточків України, а саме: Києва, Чернігова, Сум, Конотопа, Івано-Франківська, Харкова, Лебедина, Берислава, Миколаєва, Маріуполя, Дніпра, Підгородного, Тернополя. Кожна робота – цікава та по своєму унікальна. Учасники проявили не аби яку креативність, висвітлюючи обраний напрям. А теми стосувалися гендерної рівності, питань децентралізації, покращення іміджу державних службовців, реформуванню державного управління та інших.

Серед номінацій - «Спеціальна відзнака від НАДС». За актуальність та креативність  відзначено роботу «Три кити» сучасного державного управління» Яни Крістєвой, студентки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, та робота «Демократичне врядування» Аліни Михайловської, студентки Національного університету «Чернігівська політехніка». Окрім дипломів ці студенти отримають змогу пройти стажування на базі НАДС та отримати практичний досвід роботи на державній службі.

Серед учасників переважна більшість - студенти вищих навчальних закладів, молоді науковці. Втім, були і учні загальноосвітніх навчальних закладів. Найбільшу кількість робіт надіслали з ЧНУ ім. П. Могили, Сумського державного університету, КПІ ім. І. Сікорського, національного університету «Чернігівська політехніка». 

Переможці нагороджені цінними та пам’ятними подарунками. Організатори упевнені, що саме такі кроки дозволять зробити державну службу більш відкритою для молодих людей та сформувати інтерес до державної служби.

«Хочеться звернутися до молодих управлінців. Не бійтеся руйнувати застарілі рамки, будьте собою, креативте, пізнавайте світ, використовуйте найкращий досвід!» - закликає Яна Крістєва, студентка ІІІ курсу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. І до цих слів варто прислухатися.

Додамо, що співорганізаторами конкурсу виступили представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», ООН Жінки в Україні, Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», Проєкт EU4PAR – Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні, профспілці працівників державних установ України.

Список переможців можна переглянути тут

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux