• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулася узгоджувальна нарада з питань створення Каталогу типових посад державної служби
опубліковано 31 серпня 2020 року о 23:16

Сьогодні в Будинку Уряду відбулася узгоджувальна нарада з питань Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад. Зустріч мала на меті підвести підсумки напрацювань Міжвідомчої робочої групи з напрацювання та апробації класифікації посад на державній службі та узгодити подальший порядок дій.

Відкрив засідання Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов. Він зауважив, що стратегією реформування державного управління України на період до 2021 року встановлено, що одним з пріоритетних напрямів реформи державного управління є реформування системи оплати праці державних службовців. Тож дане питання є вкрай важливим.

«В першу чергу, ми отримали нову модель класифікації посад державних службовців. Це автентична модель класифікації посад державної служби. Тенденції останніх років свідчать про низьку ефективність системи оплати праці державних службовців, яка є непрозорою та розбалансованою. Заробітна плата державного службовця повинна залежати від його кваліфікації та досвіду, важливості та складності роботи на посаді, ступеню покладеної відповідальності, результативності, ефективності та якості  виконання обов’язків» - наголосила Наталія  Алюшина, Голова НАДС.

Керівник Проєкту EU4PAR Угіс Сікс розповів про європейський досвід моделі класифікації посад. Зокрема, докладно зупинився на досвіді Латвії. Також він наголосив, що при проведенні класифікації варто зважати не на назву посади, а на функціональні обов’язки. Лише в такому випадку вдасться уникнути суб’єктивності при проведенні каталогізації посад.

В.о. директора Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби Наталія Крінська-Шарай представила учасникам оновлений та допрацьований Каталог типових посад та критеріїв віднесення до таких посад. Заступник Голови НАДС Андрій Заболотний розповів про нормативне забезпечення реалізації експериментального проєкту класифікації посад.

В обговоренні взяли участь члени Міжвідомчої робочої групи, які представляли НАДС, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Міністерство фінансів України, Міністерство цифрової трансформації України, Офіс реформ Кабінету Міністрів України.

За підсумками обговорення, роботу з впровадження Каталогу типових посад державної служби вирішено розпочати. Спочатку в якості пілотного проєкту, що буде реалізовано на базі НАДС, його територіальних органів, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України та Міністерства цифрової трансформації України. А після врахування експериментального досвіду  – така модель буде поширена і на інші органи державної влади.

Додамо, що така модель класифікації посад спрямована на відновлення кар’єрно-мотивованої державної служби. Серед очікуваних результатів - розроблення та апробація сучасної моделі оплати праці на основі класифікації посад, а також можливість формування нової структури заробітної плати відповідно.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux