• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулося навчання щодо проведення класифікації посад фахівців з питань реформ
опубліковано 21 липня 2021 року о 17:00

Реформа системи оплати праці державних службовців триває. Поряд з тим, що в 2022 році буде реалізовано експериментальний проект щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у пілотних державних органах, за дорученням Прем’єр – міністра України в 2021 – 2022 роках відбудеться класифікація посад в усіх інших державних органах. Адже планується, що в 2023 році розроблена та апробована модель оплати праці на основі класифікації посад та грейдів буде поширена на всі державні органи.

З метою забезпечення проведення класифікації посад фахівців з питань реформ за участі Голови НАДС Наталії Алюшиної, фахівців Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби апарату НАДС, проведено навчання членів класифікаційних комітетів Офісу Президента України та міністерств за загальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Проведення класифікації посад державної служби».

«НАДС - є координатором експериментального проекту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад. За результатами підготовки пілотного проекту, опрацьовано та подано звіт на розгляд Уряду. Наразі ж триває напрацювання проекту постанови з новими умовами оплати праці. Враховуючи, що в 2022 році буде припинено виплату стимулюючих виплат, встановлених для фахівців з питань реформ, існує потреба почати класифікацію саме з цієї категорії посад. Це потрібно для того, щоб встигнути врахувати видатки на оплату праці фахівців з питань реформ в державному бюджеті на 2022 рік відповідно до нової моделі. Наступним кроком стане проведення класифікації інших посад державної служби», - зауважила Наталія Алюшина. 

Навчання включало теоретичні та практичні розділи. Зокрема, фахівці Генерального департаменту з питань політики оплати праці та функціонального розвитку державної служби розповіли про нормативно-правове регулювання, основні поняття та особливості проведення класифікації посад, алгоритм заповнення Форми основної інформації про посаду державної служби, проведення класифікації посад фахівців з питань реформ в державних органах, а також заповнення автоматизованої Форми зведеної відомості класифікації посад державної служби. Теоретична інформація доповнювалася демонстраційними матеріалами, завдяки чому учасникам було легше зрозуміти практичні аспекти заповнення Форми основної інформації про посаду та автоматизованої Форми зведеної відомості класифікації посад державної служби, визначити класифікаційний код посади та засвоїти практичні особливості роботи класифікаційного комітету. Остаточно закріпити отриману інформацію щодо того,  як потрібно проводити класифікацію посад та яких помилок варто уникати, допомогла сесія запитань та відповідей.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux