• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбувся захід «Правила однакові для всіх» з представниками юридичних служб державних органів
опубліковано 08 жовтня 2019 року о 19:39

Захід проходив за ініціативи НАДС та у співпраці з Мін’юстом, СКМУ та Проектом EU4PAR.

Відкрив захід Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Він привітав присутніх із професійним святом і попросив з гідністю нести звання «юриста».

За його словами роль юристів в цій країні дуже важко переоцінити, адже багато високопосадовців мають юридичну освіту.

Також Олексій Гончарук у своїй промові зазначив, що юридичні служби повинні більше комунікувати між собою і в уряді найближчим часом займуться цим питанням.

«Усю цю роботу всередині уряду ми організуємо. Точно найближчим часом комунікації між юридичними відділами стане більше. І ми спробуємо  максимально уніфікувати вимоги до написання юридичних документів. Ми хочемо, щоб з’явився стандарт, за яким можна звірятися», - сказав Прем’єр-міністр України.

Модератор та організатор заходу заступник Голови НАДС Андрій Заболотний подякував Прем’єру за участь та підняття рівня значимості юридичних служб у роботі уряду.

Під час мотиваційних виступів Міністр юстиції Денис Малюська привітав юристів та повідомив про заплановані нововведення, які мають полегшити роботу працівників юридичної сфери.

«Ми завтра вносимо на розгляд Кабінету Міністрів рішення про те що, Мін’юст більше не здійснюватиме перевірок стану систематизації законодавства та стану виконання правової роботи. Також ми не будемо надавати висновків на кадрові призначення керівників юридичних служб. Це все піде у минуле», - заявив Денис Малюська.

Також з мотиваційними виступами поспілкувалися з присутніми представник від Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке, керівник Апарату Верховної Ради України В’ячеслав Штучний та, заступниця Державного секретаря Кабінету Міністрів України Тетяна Ковтун

У ході першої панельної дискусії своїми думками про те як змінити відношення до верховенства права та законності в державних органах ділилися судді Верховного Суду – Андрій Загороднюк та Вищого антикорупційного суду – Катерина Широка, представник юридичного бізнесу – Андрій Стельмащук та юридичного медіа – Діма Гадомський.

Модератор панельної дискусії Андрій Заболотний зазначив, що назвою заходу «Правила однакові для всіх» ми хотіли наголосити, що для нас, державних службовців,  терміни «верховенство права» та «законність» - це два перших і основних принципи у роботі, і ми, разом з урядом, бізнесом і медіа будемо впроваджувати для громадян стандарти правової держави.

Друга панельна дискусія була присвячена організації роботи юридичних служб в умовах законодавчих змін. Спілкувалися на цю тему Перший заступник керівника Головного Юридичного управління Апарату Верховної Ради Аркадій Нижник, заступник директора Юридичного департаменту СКМУ Олексій Капітонов, заступник керівника юридичної служби ОДА Ростислав Хмарський та директор Департаменту публічного права Мін’юсту Людмила Кравченко.

Також присутні мали нагоду взяти участь у роботі в форматі World café. Вони працювали в групах над пропозиціями щодо кадрового та організаційного забезпечення діяльності юридичних служб, над питаннями нормотворчості та представництва інтересів держави в судах та правоохоронних органах.

Учасниками заходу стали понад представників юридичних служб міністерств, центральних органів виконавчої влади та облдержадміністрацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux