• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Війна стала тест-драйвом наших цінностей, морально-етичних норм та принципів публічної служби, - Наталія Алюшина
опубліковано 14 грудня 2022 року о 11:00

Як подолати виклики війни на публічній службі, якими є тенденції розвитку організаційної культури, які інструменти та механізми побудови згуртованої команди сьогодні є ефективними  – ці та інші питання обговорили під час круглого столу «Трансформація культури публічної служби:4».  Захід традиційно відбувається наприкінці року і збирає провідних експертів. 

Голова НАДС Наталія Алюшина зауважила, що війна не змінила цінності публічної служби, а натомість підтвердила їх. Ідеться про відповідальність, доброчесність, професіоналізм, командну роботу та результативність. Під час дискусії експерти підтвердили, що трансформацію організаційної культури на публічній службі варто продовжувати, аби закріпити досягнуті результати. Тож, НАДС намагається перебувати у мейнстрімі, реагуючи на запити і потреби публічних службовців. 

Власне, аби підтримати керівників та HRів на публічній службі на шляху трансформації їх організаційної культури, НАДС, спільно з партнерами, напрацювали Посібник з практичними інструментами з управління персоналом

У фокусі обговорення учасників круглого столу – стратегії підтримки команд, напрацьовані в період війни, євроінтеграційні процеси та їх вплив на організаційну культуру публічної служби, психологічна підтримка службовців та робота з людьми, які отримали травмуючий досвід війни. Також говорили й про важливість безбар’єрності, антикризові комунікації і управління конфліктами в новій реальності. 

До участі у роботі долучилися вітчизняні та міжнародні експерти з питань державного управління. Зокрема, Дамір Ахметович, міжнародний експерт з питань публічного управління, CIDS, Олена Урсу, очільниця команди за напрямком «Демократичне врядування», ПРООН, Світлана Хаджирадєва, керівник Центру оцінювання кандидатів на зайняття посад державної служби, доктор наук з державного управління, Діана Проценко, експертка в сфері діалогів та роботи з конфліктами, почесна членкиня НАМУ, Ірина Галузінська, HR проєкту та проєктний менеджер Veteran Hub, Ірина Свірі, старша експертка з комунікацій проєкту ЄС «Підтримка реформи державного управління в Україні», EU4PAR, Оксана Збітнєва, виконавча директорка ГО «Безбар’єрність», Оксана Цимбрівська, керівниця Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні, Олена Іванова, менеджерка проєктів з інклюзії та реабілітації, ПРООН. В числі учасників й  представники органів влади: Ігор Хохич, керівник апарату Національного агентства з питань запобігання корупції, Яна Літвінова, начальниця Старобільської міської військової адміністрації Луганської області, Наталія Буряк, начальниця відділу кадрів виконкому Мелітопольської міської ради, Тамара Полупан, начальниця управління роботи з персоналом та організаційного забезпечення Державної архівної служби України, Кірієнко Наталія, начальниця Управління персоналом Державної казначейської служби України.

Матеріали заходу можна переглянути за посиланням - https://bit.ly/3Ylzuna  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux