• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Як публічній службі подолати воєнні виклики, радилися під час засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби при НАДС
опубліковано 15 грудня 2022 року о 23:20

Попри війну публічна служба встояла. Ми зберегли стійкість державних інституцій. Це свідчить про якість кадрів, які працюють на різних щаблях. А також – про дієву стратегію управління персоналом. Але вже сьогодні маємо думати, як відбудовуватимемо країну після перемоги. У державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування – своя важлива місія. НАДС допомагатиме у цьому. Насамперед, важливо зберегти кадровий ресурс публічної служби.  Посилення державного апарату – складова національної безпеки. 

Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина, відкриваючи засідання Ради управління людськими ресурсами державної служби, до якого входять експерти і представники служб з управління персоналом різних державних органів. 

Цього разу головний пул питань присвятили темам безпеки і воєнним викликам на публічній службі. Захід модерувала голова Ради, директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Марушкевич. 

Наталія Алюшина згадала про важливі законопроєкти, розроблені у НАДС. Серед них – «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад»,  «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо удосконалення порядку вступу, проходження, припинення державної служби» і «Про службу в органах місцевого самоврядування». Кожен з документів містить норми та положення, що дозволять втілити важливі зміни в сфері публічної служби, зокрема, у контексті євроінтеграції України.   

Під час обговорення блоку щодо воєнних реалій публічної служби розглянули питання організації трудових відносин в період воєнного стану, особливості діяльності військових адміністрацій та їх посадових осіб. Відбулася дискусія про ефективну роботу персоналу та заходи безпеки в умовах війни. Експерти поділилися досвідом щодо створення безпечних умов для роботи персоналу у своїх відомствах, а також щодо умов дотримання кібербезпеки та кібергігієни. 

У блоці, присвяченому професійному розвитку публічних службовців, Наталія Алюшина розповіла про спільний проєкт НАДС та EF Education First щодо розвитку мовленнєвих компетентностей публічних службовців. Голова НАДС назвала маркер опанування англійської мови стратегічним завданням реформи публічної служби. 

«Наразі триває пілотне випробування. Його учасниками стали понад 200 осіб. В переважній більшості це працівники центрального апарату НАДС та міжрегіональних управлінь. Є представники інших органів влади. Після апробування мультимедійна платформа буде відкритою для публічних службовців з усієї країни», - зауважила Наталія Алюшина. 

Приємним завершенням засідання Ради стало нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом». Цього року вперше до участі долучилися представники органів місцевого самоврядування. Відзнаки отримали 17 служб управління персоналом з різних куточків України. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux