• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Форум партнерів НАДС: потужна співпраця, спрямована на результат
опубліковано 25 листопада 2021 року о 17:58

Ключові цілі, пріоритети діяльності та сфери взаємодії Національного агентства України з питань державної служби стали головними темами під час Форуму партнерів із представниками посольств та програм міжнародної технічної допомоги. Такий захід проводиться щорічно і має на меті обговорення прогресу реалізації проєктів в рамках вдосконалення державного управління та державної служби.

«Кожен зі спільних проєктів з міжнародними партнерами спрямований на реалізацію стратегічних цілей та завдань задля побудови професійної державної служби в Україні. Мова йде про імплементацію нової моделі управління людськими ресурсами на державній службі та в органах місцевого самоврядування, посилення спроможності системи професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, розвиток культури цифровізації на державній службі та запровадження нової моделі оплати праці на основі класифікації посад. Не менш важливими є питання щодо реалізації політики в сфері Євроатлантичної інтеграції, впровадження моделі загальної схеми оцінювання (CAF). Ми упевнені в продовженні розпочатої активної роботи для розвитку професійної, ефективної та політично неупередженої державної служби. Адже так важливо об’єднати зусилля усіх, кому небайдужий результат розпочатих реформ у сфері державної служби», - зазначила Наталія Алюшина.

Успіхами та пріоритетами у спільній діяльності поділилися спеціаліст з питань децентралізації та секторальних реформ Представництва ЄС в Україні Томаш Остропольскі, заступник Голови місії Посольства Королівства Нідерландів в Україні Пітер ван Фліт, Посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Хенрік Вілладсен, Постійна представниця ПРООН в Україні пані Дафіна Ґерчева, в.о. технічного директора програми технічної допомоги Канади PROTECT Майкл Маккарті, Програмна координаторка ООН Жінки в Україні Галина Мещерякова, Голова Підрозділу демократичного врядування Генерального Директорату з питань демократії Ради Європи Аліна Татаренко, Директор Програми U-LEAD з Європою Бастіан Файгель, лідер професійної команди з питань державної служби та управління персоналом програми SIGMA Лех Марцінковські, керівник Проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» Угіс Сікс, Голова Наглядової ради Астанинського Хабу в сфері державної служби Республіки Казахстан Аліхан Байменов, програмна аналітикиня ООН Жінки в Україні Ганна Герасименко, керівниця проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам» Оксана Кисельова, директорка програми «Жінки-лідерки» Національного Демократичного Інституту Олена Єна, заступниця директора та координатор проєктів Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії пані Олена Максимова, національна менеджерка проєктів ОБСЄ в Україні Ольга Войтович, представник проєкту технічної допомоги Канади «Технічна експертиза та передача потенціалу для підтримки реформ» PROTECT Вікторія Вдовиченко, менеджер Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Андрій Гук, керівник проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI) Ігор Осика. 

Спікери відзначили високий рівень партнерства, довіри та взаємної поваги з боку команди НАДС, що, без сумніву, впливає на отримані позитивні результати.

В рамках Форуму також окреслено напрями подальшої співпраці. Зокрема, мова йшла про підвищення рівня захищеності права громадян на доступ до державної служби, прав та інтересів державних службовців, координацію проведення класифікації посад державної служби, впровадження HRMIS на державній службі, зміни у системі професійного навчання державних службовців, імплементація принципів прав людини, особливо щодо недискримінації та ґендерної рівності.

До участі у Форумі долучилися міжнародні та вітчизняні експерти, представники НАДС, Української школи урядування, Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux