• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Наталія Алюшина: у 2023-2025 роках майже 6,5 тисяч публічних службовців підвищать кваліфікацію за напрямом «Євроінтеграція»
опубліковано 21 квітня 2023 року о 09:12

«Розвиток професійного навчання посилює інституційну спроможність держави та зміцнює її кадровий потенціал», - зазначила Голова НАДС Наталія Алюшина у вступному слові онлайн-діалогу «Творимо спільне майбутнє: освіта та інституційна спроможність як передумова євроінтеграції». Вона наголосила на важливості для НАДС напряму з підвищення знань і компетентностей публічних службовців у питаннях євроінтеграції.  

«Відзначу зростання зацікавленості до цієї тематики з боку публічних службовців. Упродовж 2019-2022 років у Вищій школі публічного управління та 18 регіональних центрах підвищення кваліфікації за відповідними програмами пройшли навчання більше 32 тисяч осіб. За держзамовленням НАДС за аналогічний період підвищили кваліфікацію майже 3 тисячі публічних службовців. А цього року у рамках державного замовлення у Вищій школі публічного управління передбачено навчання з питань євроінтеграції понад 1300 публічних службовців», - зауважила Наталія Алюшина.    

За її словами, флагманом навчання публічних службовців з питань євроінтеграції є Вища школа публічного управління. Голова НАДС розповіла, що для обміну досвідом, розробки спільних програм та організації стажування українських службовців у країнах-членах ЄС Вища школа співпрацює з Національною школою державного управління ім. Л.Качинського, Фінським інститутом державного управління, Гаазькою академією місцевого управління, Національним інститутом державної служби Франції. 

Також Наталія Алюшина акцентувала увагу вивченні публічними службовцями англійської як мови міжнародного спілкування. Зокрема, розповіла, що у НАДС розпочато проєкт Eng4PublicService з безкоштовного вивчення публічними службовцями англійської мови. З лютого вже понад 14 тисяч публічних службовців безоплатно вивчають англійську.

Окремо, Наталія Алюшина відзначила співпрацю НАДС із проєктом Natolin4CapacityBuilding у створенні освітньої платформи з безкоштовного навчання за 16 онлайн курсами. 

«НАДС створює широкий спектр можливостей для підвищення кваліфікації публічних службовців. І надзвичайно важливим фактом є їх зацікавленість у підвищенні рівня знань і вмінь. За прогнозними показниками у 2023-2025 роках 6491 публічний службовець планує підвищити кваліфікацію за напрямом «Європейська інтеграція». Ми переконані, що організація професійного навчання буде сприяти посиленню інституційної спроможності органів державної влади в Україні, зміцненню їх кадрового потенціалу», - резюмувала Наталія Алюшина.

Додамо, що захід проводився Аспен Інститут Київ спільно з Офісом Віцепремʼєр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Національним агентством України з питань державної служби за підтримки проєкту EU4PAR та Офісу реформ КМУ. Під час онлайн-діалогу представники Литви, Латвії та Польщі поділилися досвідом змін в освітніх програмах, створення можливостей для навчання державних службовців своїх країн перед та після вступу до ЄС. 





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux