• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Кризові комунікації та як протистояти викликам війни: презентували нові освітні серіали для публічних службовців
опубліковано 05 квітня 2023 року о 20:30

Вони стануть у нагоді як державним службовцям, так і посадовим особам місцевого самоврядування, та допоможуть ефективно реагувати на виклики, пов’язані з війною. Мова йде про побудову ефективної комунікації та механізми з дотримання прав людини. Курси розроблені за ініціативи Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), Міністерства цифрової трансформації, національного проєкту Дія.Цифрова освіта за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні, за фінансування урядів Данії та Німеччини.

«Сьогодні, окрім презентації нових освітніх серіалів, ми обговорюємо виклики воєнного часу. Саме вони стали підґрунтям для розробки наших курсів. За час повномасштабної війни країна зіштовхнулася із втратами, горем та розчаруваннями. Все це наклало відбиток і на щоденну роботу в публічному секторі. Відтак, ми порушуємо питання ролі публічних службовців у реалізації прав громадян. Обговорюємо практичний досвід комунікації на деокупованих територіях - як взаємодіяти в команді та назовні під час кризи», - зазначила Наталія Алюшина, Голова Національного агентства України з питань державної служби.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила на важливості створення освітніх серіалів для держслужбовців, аби вони могли будувати ефективну взаємодію та комунікацію з громадянами. «Разом з командою Національного агентства України з питань державної служби ми розробили освітні серіали на Дія.Цифрова освіта, щоб допомогти держслужбовцям вибудовувати внутрішні комунікаційні стратегії та мати інструменти для розв'язання кризових питань, які виникають в сучасному світі», - розповіла заступниця Міністра.

Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зауважив, що в умовах війни стійка та ефективна державна служба є вкрай важливою для подолання кризи. «Щодня публічні службовці допомагають мільйонам людей в Україні вирішувати термінові проблеми та вчасно отримувати життєво важливі послуги. Дієва комунікація, в основі якої лежить повага до прав людини, вкрай важлива в умовах війни. Наше ключове завдання – допомогти публічним службовцям залишатися ефективними та високопрофесійними у найскладніших ситуаціях», - наголосив він.

Серіали вже доступні на платформі ДіяЦифроваОсвіта. За результатами перегляду державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування зможуть отримати електронні сертифікати 0,1 кредит ЄКТС.

Про що ж освітні серіали?

Також в рамках презентації освітніх серіалів за участі експертів відбулася фахова дискусія присвячена питанням побудови стійкої та ефективної публічної служби. В числі її учасників: Іван Федоров, Мелітопольський міський голова, Світлана Колишко, керівниця групи проектів з прав людини ПРООН в Україні, координаторка проекту «Права людини для України», Олексій Кабанов, експерт з інформаційних прав (ПРООН в Україні, ГО «Центр з доступу до інформації»), Світлана Дворкіна, начальник відділу управління персоналом апарату виконавчого комітету Ізюмської міської ради, Діана Проценко, експертка в сфері діалогів та роботи з конфліктами, почесна членкиня НАМУ. Модерувала захід директор Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Марушкевич. 

 Якщо у вас не було змоги переглянути подію наживо, на YouTube каналі НАДС можна переглянути відеозапис. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux